Δίκη Τοπαλούδη: «Θα σου σπάσω τα κόκαλα, δολοφόνε!»

Τι είπε ο Ροδίτης κατηγορούμενος και ξεσήκωσε τη δικαστική αίθουσα

Σε παραληρηματική κατάσταση εμφανίστηκε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο ο 23χρονος Ροδίτης, που κατηγορείται ότι μαζί με ακόμη έναν νεαρό αλβανικής καταγωγής βασάνισαν, βίασαν και σκότωσαν την Ελένη Τοπαλούδη, πριν έναν χρόνο στην Ρόδο.

Δίκη Τοπαλούδη: Γιατί απουσίαζε ο Έλληνας κατηγορούμενος;

Ο 23χρονος, πριν ακόμη ξεκινήσει η συνεδρίαση του δικαστηρίου απευθυνόμενος προς την άδεια Έδρα, είπε «είμαι ληστής και εφοπλιστής και όχι βιαστής, το ξέρουν όλοι. Μόνος μου θα εκπροσωπήσω τον εαυτό μου. Θέλουν να με σταυρώσουν, όπως τον παππού μου». 

«Εγώ την Ελένη τη βοήθησα, έκλαψα για πάρτη της» συμπλήρωσε ο Ροδίτης κατηγορούμενος. Μάλιστα, επιτέθηκε φραστικά στον δικηγόρο του, στον συγκατηγορούμενό του και στους συγγενείς του. 

Μάνα Τοπαλούδη: Η απάντηση στη δήλωση της μάνας του Ροδίτη

Μεταξύ άλλων είπε: «Δεν είμαι δολοφόνος, δεν είμαι βιαστής. Όλα τα έκανε ο άλλος», ενώ απευθυνόμενος στον συγκατηγορούμενό του είπε «θα σου σπάσω τα κόκαλα δολοφόνε». Ο ίδιος κινήθηκε και κατά της γιαγιάς του που επιχείρησε να τον ηρεμήσει, λέγοντάς της «φύγε μακριά, όλο το σόι μακριά μου», αλλά και εναντίον των αστυνομικών που έσπευσαν να χωρίσουν τους δύο κατηγορούμενους στο εδώλιο, ώστε να μην επιτεθεί ο έναν στον άλλον.

Η δίκη έχει διακοπεί για δύο περίπου ώρες, καθώς ο 23χρονος ανακάλεσε την εντολή που είχε δώσει στον δικηγόρο του, με το δικαστήριο να διορίζει αυτεπαγγέλτως άλλους δύο συνηγόρους για την υπεράσπισή του.

Στην προηγούμενη συνεδρίαση του δικαστηρίου, ο Ροδίτης κατηγορούμενος είχε επικαλεστεί σοβαρό πρόβλημα υγείας και δεν είχε εμφανιστεί. Το δικαστήριο είχε ζητήσει ιατρική βεβαίωση και σύμφωνα με τον ψυχίατρο των φυλακών Κορυδαλλού, ο κατηγορούμενος έχει «καλή λειτουργικότητα και καλή κριτική ικανότητα».  

Δείτε ολόκληρη την εκομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα»

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top