Δίκη Τοπαλούδη: Γιατί απουσίαζε ο Έλληνας κατηγορούμενος;

Τι υποστήριξε ο συνήγορος και τι ζήτησε το δικαστήριο

Η δίκη για τον βιασμό και τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη, τον Νοέμβριο του 2018 στη Ρόδο, συνεχίστηκε την Παρασκευή με την κατάθεση της φίλης της και του μάρτυρα, ο οποίος είδε τους δύο κατηγορούμενους μαζί με την άτυχη κοπέλα το μοιραίο βράδυ. Απών ήταν ο Έλληνας κατηγορούμενος. 

Βίντεο ντοκουμέντο από τη μοιραία διαδρομή της Ελένης Τοπαλούδη

Ο συνήγορος του Ροδίτη επικαλέστηκε σοβαρό ιατρικό πρόβλημα. Όπως είπε, ο εντολέας του «βρίσκεται σε μια εντατική παρακολούθηση και λαμβάνει βαριά φαρμακευτική αγωγή». 

Παρόλα αυτά, δεν υπήρξε ιατρική βεβαίωση από το ιατρείο των φυλακών, κάτι το οποίο ζήτησε το δικαστήριο. Η Εισαγγελέας διευκρίνησε ότι θα πρέπει να ξεκαθαρίσει ο κατηγορούμενος ότι δεν εμφανίστηκε την Παρασκευή είτε γιατί ο ίδιος δεν το επιθυμούσε είτε γιατί βρίσκεται σε καταστολή.

Παράλληλα, πρέπει και οι γιατροί να εξηγήσουν για ποιον λόγο έθεσαν τον Έλληνα κατηγορούμενο σε καταστολή κατά τη διάρκεια της δίκης. 

Τι κατέθεσαν ο ξενοδόχος και η φίλη της Ελένης για το μοιραίο βράδυ;

Ο ξενοδόχος, ο οποίος είχε δει τους δύο κατηγορούμενους μαζί με την Ελένη μέσα στο βανάκι στην περιοχή Κάλαθο το βράδυ της δολοφονίας, κατέθεσε ότι είχαν παρκάρει έξω από το σπίτι του.

«Στη θέση του οδηγού ήταν ο Αλβανός κατηγορούμενος, στη θέση του συνοδηγού ήταν η Ελένη και ο Έλληνας κατηγορούμενος ήταν έξω. Η κοπέλα ήταν ήρεμη, ανέκφραστη» είπε ο ίδιος. 

Δίκη Τοπαλούδη: «Είστε προκλητικός που γελάτε. Είναι τραγικό»

«Με τον Ροδίτη είμαστε γνωστοί. Έτυχε και άλλα βράδια να τον δω να πηγαίνει στο σπίτι του στους Πεύκους, όχι όμως με συνοδεία γυναικών» συνέχισε ο ξενοδόχος μάρτυρας. «Πριν ένα χρόνο ο κολλητόςε μου πήγαινε γυμναστήριο με τον Ροδίτη και μου είπε ότι του πουλούσε τσαμπουκά χωρίς λόγο» είπε. 

Η φίλη της Ελένης την χαρακτήρισε «μοναδική φίλη και έναν σπάνιο και εξαιρετικό άνθρωπο», ενώ ξέσπασε πολλές φορές σε κλάμματα. 

«Την Ελένη την ήξερα από το 2015 περίπου. Ήμουν η καλύτερή της φίλη. Μια εβδομάδα πριν το συμβάν μου είχε πει ότι γνώρισε ένα παιδί. Ήθελε να κάνει μια σχέση» είπε η κοπέλα. «Μου είπε ότι πεινούσε και ότι δεν είχε κανονίσει κάποια έξοδο. Ενώ μιλόύσαμε χτύπησε η πόρτα. Της είπα να μην ανοίξει γιατί είναι αργά και μου είπε ότι θα είναι το παιδί που μου στέλνει μηνύματα και θα πάμε για σουβλάκια» συνέχισε. 

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα»

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top