Καστανιές: Θερμό επεισόδιο «επιδιώκουν» οι Τούρκοι στον Έβρο

Τι αναφέρουν αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας

Ανησυχία επικρατεί στις Καστανιές του Έβρου, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του Star από αξιωματικούς της ελληνικής αστυνομίας, οι Τούρκοι «επιδιώκουν» θερμό επεισόδιο.

Έβρος: Αφγανοί και Πακιστανοί το 80% όσων συνελήφθησαν για παράνομη είσοδο

Αυτό αναφέρεται λαμβάνοντας αρχικά υπόψη το ελικόπτερο της τουρκικής Στρατοχωροφυλακής που πέταξε πάνω από τις Καστανιές του Έβρου για τρία με τέσσερα λεπτά, κάνοντας κύκλους πάνω από τη συνοριογραμμή.

Έβρος: Η Τουρκία στέλνει 1.000 αστυνομικούς των ειδικών δυνάμεων

Το δεύτερο που αναφέρεται από τις αστυνομικές αρχές είναι ένα θερμό επεισόδιο που ενδεχομένως προκληθεί από τους 1.000 ένοπλους Τούρκους στρατονόμους στα σύνορα «για να εμποδίζουν τις απάνθρωπες ενέργειες των Ελλήνων στον Έβρο». Στην περίπτωση αυτή σκοπός των Τούρκων είναι να «σπρώξουν» προς τον φράχτη τους μετανάστες που θα βρίσκονται στη μέση και θα θέλουν να περάσουν τα σύνορα.

Έβρος: Τουρκμένους τζιχαντιστές στέλνει στην Ελλάδα ο Ερντογάν

Έτσι, έχοντας από τη μια πλευρά του φράχτη τους Τούρκους ένστολους, από τη άλλη πλευρά τους Έλληνες αστυνομικούς και στη νέση τους πρόσφυγες, ο φόβος για θερμό επεισόδιο με απρόβλεπτες συνέπειες είναι μεγάλος.

Περιφρουρούν μέρα νύχτα οι Ένοπλες Δυνάμεις- Ατσάλινο φράγμα στον Έβρο

Τέλος, η μετακίνηση προς τα πίσω των Τούρκων στην τουρκική πλευρά, δημιουργούν υποψίες ότι θα υπάρξει σε άλλο σημείο μεγάλη πίεση από πολύ κόσμο.

Ωστόσο, οι ελληνικές δυνάμεις εκφράζουν την ετοιμότητά τους να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε απειλή.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, με τη Μάρα Ζαχαρέα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top