Έβρος: Τουρκμένους τζιχαντιστές στέλνει στην Ελλάδα ο Ερντογάν

Bίντεο δείχνει Τούρκους αστυνομικούς να πετούν χημικά στην ελληνική πλευρά

Τουρκμένους τζιχαντιστές φέρνει ο Ερντογάν στα σύνορα με την Ελλάδα, ενώ από νωρίς το πρωί επιτίθενται λυσσασμένα με πυροβολισμούς και καπνογόνα προς τους άντρες του ελληνικού στρατού και της αστυνομίας. Bίντεο ντοκουμέντο δείχνει Τούρκους αστυνομικούς να πετούν χημικά στην ελληνική πλευρά.

Έβρος: Ενισχύεται η γραμμή άμυνας στα ελληνοτουρκικά σύνορα

Στο βίντεο φαίνονται ξεκάθαρα Τούρκοι αστυνομικοί να ρίχνουν απανωτά καπνογόνα με κανονάκι προς την ελληνική πλευρά, καθώς βρίσκονται λίγα μόλις μέτρα από τα σύνορα. 

Μεταναστευτικό: Ένα ελικόπτερο και 20 αστυνομικούς στέλνει η Γερμανία

Οργανωμένα οι μετανάστες κινούνται κατά μήκος του φράχτη, ενώ πολλές φορές φτάνουν και στην είσοδο του φυλακίου των Καστανιών προκειμένου να αιφνιδιάσουν τους αστυνομικούς. Ωστόσο, δεν τα καταφέρνουν καθώς υπάρχει ισχυρή αστυνομική δύναμη αλλά και στρατός. 

Ιερώνυμος για μεταναστευτικό: «Έχουν παραπλανηθεί, δε φταίνε»

Βίντεο δείχνει Τούρκο διακινητή με πιστόλι να κατευθύνει μετανάστες

Στο Παζάρ Κουλέ 500 μόλις μέτρα από τις Καστανιές, οι μετανάστες περιμένουν να περάσουν τα σύνορα, ενώ έστησαν μέχρι και σκηνές.

Οι άντρες του ελληνικού στρατού και της αστυνομίας είναι στην πρώτη γραμμή, φυλάνε τα σύνορα μας. Και τα φυλάνε καλά. Είναι ακούραστοι. Αντέχουν για άλλη μια ημέρα. Κάποια στιγμή σβήνουν την φωτιά που άναψαν τα καπνογόνα που εκτόξευσε η τουρκική διμοιρία. 

Καστανιές: Τούρκοι αστυνομικοί ρίχνουν χημικά στην ελληνική πλευρά

Κατά διαστήματα, οχήματα της Τουρκικής στρατονομίας εφοδιάζουν με φωτοβολίδες και δακρυγόνα τους μετανάστες και να τα πετούν στην ελληνική αστυνομία και τον στρατό. 

Έβρος: Κάτοικοι ζεσταίνουν γάλα για μωρό προσφύγων

«Τα σύνορά μας ειναι απροσπέλαστα»

«Πρόκειται για ένα πολύ καλά οργανωμένο σχέδιο να πιέζονται όλες αυτές οι ροές από ανθρώπους από την απέναντι πλευρά να πιέζονται προς το φράχτη και να οδηγούμαστε σε συγκρούσεις. Τα σύνορα μας είναι απροσπέλαστα και θα πρέπει να το καταλάβουν όλοι», δήλωσε ο Πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριακών Φυλάκων.

Έβρος: Στέλνουν πίτες, φαγητά και γλυκά σε στρατό και αστυνομία

Σύλληψη μεταναστών από τον στρατό 

Ο ελληνικός στρατός συνέλαβε τέσσερις μετανάστες οι οποίοι κατάφεραν να εισέλθουν στην Ελλάδα. Δεν κατάφεραν όμως τα παραμείνουν καθώς τους εντόπισαν αμέσως, ενώ όσοι περνούν τα σύνορα συλλαμβάνονται. 

Καστανιές: Ακραίοι ισλαμιστές επιχειρούν εισβολή και φωνάζουν «κάψτε τους»!

Μέσα σε ένα 24ωρο, από χθες στις 6 το πρωί, έως σήμερα την ίδια ώρα, στην περιοχή του Έβρου συνελήφθησαν 34 άτομα, κυρίως από Αφγανιστάν, Πακιστάν και Ιράν. Σε βάρος τους σχηματίστηκαν δικογραφίες.

«Θωρακίζει» τα σύνορα η Ελλάδα - Νέες ασκήσεις με πυρά στο Αιγαίο

Επίσης, απωθήθηκαν 2.791 άτομα τα οποία προσπάθησαν να μπουν στη χώρα μας, ενώ συνολικά μέσα σε τέσσερις μέρες απετράπη η είσοδος σε 27.823 άτομα, ενώ έχουν συλληφθεί 220. 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, με τη Μάρα Ζαχαρέα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top