Καστανιές: Τούρκοι αστυνομικοί ρίχνουν χημικά στην ελληνική πλευρά

Σε εξέλιξη βρίσκονται τα επεισόδια στον Έβρο

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει ένα βίντεο που δείχνει Τούρκους αστυνομικούς να πετούν δακρυγόνα προς την ελληνική πλευρά, 40 περίπου μέτρα μακρυά από τα σύνορα στις Καστανιές του Έβρου. 

Νωρίτερα είχε προηγηθεί ένταση, καθώς εκτοξεύθηκαν χημικά προς τις ελληνικές Αρχές που βρίσκονται στο σημείο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ακούστηκαν δύο εκκωφαντικοί ήχοι, σειρήνες και στη συνέχεια ξέσπασαν επεισόδια. 

Μαξίμου: 26.500 μετανάστες επιχείρησαν να μπουν από τον Έβρο στην Ελλάδα

Δεκάδες νεαροί κατευθύνθηκαν προς τον φράχτη και άρχισαν να εκτοξεύουν χημικά σε μεγάλη απόσταση, πιθανότατα με εκτοξευτήρες, με τις ελληνικές δυνάμεις να απαντούν άμεσα. 

Οι αστυνομικοί μετακινήθηκαν κοντά στον φράχτη ώστε να αποτρέψουν την είσοδο στην ελληνική πλευρά, κυρίως στα σημεία όπου υπάρχουν συρματοπλέγματα.

Μάλιστα, στρατιωτικό όχημα της τουρκικής κυβέρνησης που πέρασε ανάμεσα από πρόσφυγες και μετανάστες στα σύνορα, χειροκροτήθηκε. 

Μηταράκης στο Star: Θα αντέξουμε όσο χρειάζεται στον Έβρο και τα νησιά

Αποτράπηκε η είσοδος σε 1.500 άτομα 

Οι ελληνικές Αρχές απέτρεψαν την παράνομη είσοδο σε 1.500 πρόσφυγες και μετανάστες στον Έβρο από τις 06.00 το πρωί της Τρίτης ως τις 18.00 το απόγευμα.

Σύμφωνα με άτυπη ενημέρωση από κυβερνητικές πηγές, οι ελληνικές δυνάμεις συνέλαβαν 32 άτομα για παράνομη είσοδο στη χώρα, με προέλευση κυρίως από το Αφγανιστάν και το Πακιστάν.

Καστανιές: Ακραίοι ισλαμιστές επιχειρούν εισβολή και φωνάζουν «κάψτε τους»!

Τις προηγούμενες ημέρες, και πιο συγκεκριμένα από τις 06.00 το πρωί του Σαββάτου ως τις 18.00 το απόγευμα της Τρίτης στις Καστανιές Έβρου, έχει αποτραπεί η παράνομη είσοδος στη χώρα συνολικά σε 26.532 πρόσφυγες και μετανάστες, ενώ έχουν συλληφθεί συνολικά 218 άτομα.

Οι συλληφθέντες έχουν μεταφερθεί σε κέντρα κράτησης μεταναστών, ενώ οι καταδικασθέντες για παράνομη είσοδο σε καταστήματα κράτησης.

Τι δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου

Ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργος Κουμουτσάκος, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, χαρακτήρισε τη ροή των προσφύγων και μεταναστών στον Έβρο ως καθοδηγούμενη από την Τουρκία

Όπως είπε ο ίδιος: «Η Ελλάδα εάν χρειαστεί, δηλώνει ανοικτά την πρόθεσή της για κινητοποίηση του έκτακτου μηχανισμού αλληλεγγύης για θέματα μετανάστευσης και ασύλου, αν κάποιο μέλος δέχεται υπερβολική ροή μεταναστών, εφόσον οι συνθήκες χειροτερέψουν».

Πρόεδρος Συνοριοφυλάκων Έβρου: «Είμαστε στην πρώτη γραμμή και κρατάμε» 

Όπως έκανε γνωστό ο πρόεδρος των Συνοριοφυλάκων Έβρου, κ. Γιαλαμάς, οι μεταναστευτικές ροές κατευθύνονται νοτιότερα, ενώ οι Τούρκοι χρησιμοποιούν όλα τα μέσα για τη μεταφορά τους. 

Μεταναστευτικό: Θα απελαθούν όσοι βρίσκονται στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Στρατός και αστυνομία δίνουν καθημερινή μάχη προκειμένου να προστατέψουν τα ελληνικά σύνορα. «Κρατάμε και θα συνεχίσουμε να κρατάμε στον Έβρο. Είμαστε και θα είμαστε στην πρώτη γραμμή», σημείωσε.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην στήριξη που υπάρχει από τον κόσμο, ο οποίος φέρνει καθημερινά προμήθειες για τους συνοριοφύλακες. «Είναι συγκινητική η στήριξη που ζούμε. Μας τονώνει το ηθικό», τόνισε ο κ. Γιαλαμάς για να καταλήξει πως «το μότο μας είναι ότι εδώ στον Έβρο κρατάμε με ηθικό ακμαιότατο».

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» 


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top