Έβρος: Στέλνουν πίτες, φαγητά και γλυκά σε στρατό και αστυνομία

«Όλη η Ελλάδα μια γροθιά»- Άγρυπνοι φρουροί οι ακρίτες, αγρότες και ψαράδες

H μάχη στις Καστανιές έχει κερδηθεί. Ο Ερντογάν προωθεί τώρα  μετανάστες και προσφυγές νοτιότερα για να περάσουν από τα χωριά στις Φέρες. Όσοι επιχειρούν όμως να εισέλθουν παράνομα βρίσκονται αντιμέτωποι με τους αποφασισμένους ακρίτες μας. Την ίδια ώρα, τον δικό τους τρόπο, προκειμένου να βοηθήσουν τους άγρυπνους φρουρούς των συνόρων μας, έχουν βρει και οι γυναίκες του Έβρου. Μαγική συνταγή «συμπαράστασης» το μαγειρευτό φαγητό και οι χειροποίητες πίτες!

Καστανιές: Ακραίοι ισλαμιστές επιχειρούν εισβολή και φωνάζουν «κάψτε τους»!

Το στοίχημα για τις Ένοπλες Δυνάμεις αλλά και τους κατοίκους στο νότιο Έβρο είναι να μην περάσει ούτε ένας λαθρομετανάστης από τον ποταμό είτε με βάρκα, είτε κολυμπώντας. 

Μεταναστευτικό: «Άγρυπνος φρουρός» ο ελληνικός στρατός στα σύνορα

Με πίτες και σπιτικά φαγητά προμηθεύουν στρατό και αστυνομία στα σύνορα!

Η γιαγιά Τασούλα είναι 90 ετών, όμως στέκεται...μάχιμη στην πρώτη γραμμή, για χατίρι των παλικαριών που φυλούν ακούραστα τα σύνορά μας. «Έκανα και κέικ, κάναμε μηλίνα , τυροπιτά, αλλά ανοίγω φύλλο» λέει. 

«Βοηθάμε τους στρατιώτες γιατί είναι παιδιά μας» λέει παππούς, κάτοικος του Έβρου.

Στις Καστανιές και τη Νέα Βύσσα, έξω από κάθε σπίτι κυματίζει η ελληνική σημαία. Μέσα οι νοικοκυρές ετοιμάζουν σπιτικά φαγητά, προκειμένου να δείξουν έμπρακτα τη συμπαράστασή τους στους άγρυπνους φρουρούς των συνόρων μας.

Με σύνθημα «όλη η Ελλάδα μια γροθιά»  οι ακρίτισσες της Νέας Βύσσας φτιάχνουν κάθε λογής φαγητά και γλυκά με σκοπό, να ενισχύσουν την ψυχολογία στρατιωτών και αστυνομικών που αγωνίζονται να κρατήσουν τη χώρα ασφαλή από την ασύμμετρη απειλή.

Ακούγοντας την καρδιά της Ελλάδας να χτυπά, τις τελευταίες ημέρες,  στον Έβρο και η ΠΑΕ Ολυμπιακός έστειλε τρεις νταλίκες με νερό, αναψυκτικά και τρόφιμα για τους φύλακες των συνόρων της Ελλάδας και... ολόκληρης της Ευρώπης.

Ανθρώπινο τείχος στον νότιο Έβρο για να μην περάσει μετανάστης

Οι κάτοικοι στον νότιο Έβρο ενωμένοι κρατούν ασφαλή τα σύνορα. Δεν αποχωρούν ούτε ένα λεπτό από τα σημεία που μπορεί να περάσουν μετανάστες.

Δείτε το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star

Άγρυπνοι φρουροί οι ψαράδες που γνωρίζουν τον ποταμό σπιθαμή προς σπιθαμή. Οι αγρότες που με τα τρακτέρ τους φωτίζουν τη νύχτα τα  περάσματα. Χθες το βράδυ 1.000 λαθρομετανάστες  προσπάθησαν  να μπουν στην Ελλάδα αλλά όλα τα περάσματα ήταν μπετόν αρμέ.

Από το Δέλτα του Έβρου μέχρι και τους Κήπους δεν υπάρχει φράχτης. Οι διακινητές στο παρελθόν χρησιμοποιούσαν τα περάσματα, που ο ποταμός σε αρκετά σημεία διασχίζει την Τουρκία. Σε αυτό το σημείο απέναντι από τις Φέρες επιβιβάζουν μετανάστες σε βάρκες και τους αποβιβάζουν στην Ελλάδα μέσα από τις φυλλωσιές  σε σημεία που στενεύει ο ποταμός.

Το τελωνείο στους Κήπους είναι ακόμα ανοιχτό. Οι εισβολείς του Ερντογάν δεν κατάφεραν να φθάσουν συντεταγμένα εκεί.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top