Έβρος: Κάτοικοι ζεσταίνουν γάλα για μωρό προσφύγων

Η Άγκυρα ετοιμάζεται να δημιουργήσει καταυλισμό στην Αδριανούπολη

Την ώρα που μαίνονται τα επεισόδια στα σύνορα της Ελλάδας με την Τουρκία στον Έβρο, κάτοικοι της περιοχής δε χάνουν την ανθρωπιά τους και σε αντίξοες συνθήκες αποδεικνύουν ότι η αλληλεγγύη είναι κυρίαρχο συναίσθημα. 

Επεισόδια στις Καστανιές Έβρου - Πετούν χημικά κατά των ελληνικών Αρχών

Βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου δείχνει κατοίκους των Φερών να ζεσταίνουν γάλα για να πιει ένα εξαντλημένο μωρό μεταναστών που περιμένουν να ανοίξουν τα σύνορα για να περάσουν στην Ελλάδα. 

Καστανιές: Ακραίοι ισλαμιστές επιχειρούν εισβολή και φωνάζουν «κάψτε τους»!

Από την άλλη πλευρά, η Τουρκία, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, σκέφτεται να φτιάξει μόνιμους καταυλισμούς στα σύνορα, ώστε να πιέσει ακόμα περισσότερο την Ελλάδα και την Ευρώπη. 

Μαξίμου: 26.500 μετανάστες επιχείρησαν να μπουν από τον Έβρο στην Ελλάδα

Όπως μετέδωσε από την τουρκική πλευρά των συνόρων ο Μανώλης Κωστίδης, έχει ήδη δημιουργηθεί ένας άτυπος καταυλισμός και μια αγορά με μικροπωλητές που πουλούν νερό, τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης στους ταλαιπωρημένους μετανάστες. 

Η Ευρώπη στηρίζει Ελλάδα και η Τουρκία ενοχλείται!

Ήδη στο σημείο βρίσκονται πλέον 12.000 άτομα, από 9.500 που ήταν τη Δευτέρα και όλοι τους δηλώνουν αποφασισμένοι να παραμείνουν στο σημείο καθώς πιστεύουν ότι όσο αυξάνεται ο αριθμός τους, τόσο εντείνονται οι πιέσεις στην Ελλάδα. 

Οι ίδιες πληροφορίες τέλος αναφέρουν ότι στην Αδριανούπολη στήνεται καταυλισμός για να φιλοξενήσει 10.000 ανθρώπους, ενώ γύρω από τα χωριά του Έβρου στην τουρκική πλευρά στήνονται σκηνές με χημικές τουαλέτες. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top