Στεφανής στο Star: Είμαστε έτοιμοι αν «το τραβήξει» ο Ερντογάν στον Έβρο

Τι δήλωσε ο υφυπουργός Άμυνας για το ενδεχόμενο θερμού επεισοδίου

«Θέλουμε να δούμε πώς θα χρησιμοποιήσουν αυτές τις ειδικές δυνάμεις» τόνισε ο υφυπουργός Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και στη Μάρα Ζαχαρέα, σχετικά με τους 1.000 άνδρες των ειδικών δυνάμεων της τουρκικής στρατοχωροφυλακής που θα προωθήσει η Τουρκία στον Έβρο, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας Σουλεϊμάνη Σοϊλού.

Έβρος: Η Τουρκία στέλνει 1.000 αστυνομικούς των ειδικών δυνάμεων

«Πιστεύω ότι θα τους χρησιμοποιήσει και για ειδικό σκοπό. Υπάρχουν ήδη αντιδράσεις στην Αδριανούπολη» ανέφερε ο κ. Στεφανής σχετικά με τους μετανάστες που καταφθάνουν στην τουρκική πλευρά των συνόρων.   

Για το ενδεχόμενο να υπάρξει θερμό επεισόδιο στα σύνορα, ο υφυπουργός Άμυνας ανέφερε: «Δε μας ανησυχεί τίποτα. Δεν θα κλιμακώσει τόσο ώστε να γίνει θερμό επεισόδιο. Αλλά και να δημιουργηθεί, θα  απαντήσουμε».

Πέτσας στο Star: Τα νέα σχέδια αντιμετώπισης της ασύμμετρης απειλής

«Ο σχεδιασμός ήταν έτοιμος από τον Νοέμβριο και ενισχύθηκε από τον Δεκέμβριο και μετά. Ήμασταν ήδη έτοιμοι και για αυτό υπήρξε άμεση αντίδραση. Ο  Ερντογάν θα προσπαθήσει να αυξήσει την πίεση προς  εμάς αλλά με τις θέσεις που έχουμε πάρει που θα είμαστε έτοιμοι» διαβεβαίωσε ο κ. Στεφανής,  

Έβρος: Αφγανοί και Πακιστανοί το 80% όσων συνελήφθησαν για παράνομη είσοδο

Όσον αφορά το Αιγαίο ο υφυπουργός επισήμανε ότι έχουν αναπτυχθεί 62 σκάφη συνολικά των Ενόπλων Δυνάμεων, του Λιμενικού και της Frontex, ενώ παράλληλα υπάρχει αυξημένη επιτήρηση  από ηλεκτρονικά μέσα. «Και βεβαίως έχουμε  διαφορετική νοοτροπία για την υποδοχή των ανθρώπων που έρχονται στην Ελλάδα» συμπλήρωσε.  

Τέλος, ο κ. Στεφανής έστειλε μέσω του Star το μήνυμα ότι η  κυβέρνηση έχει λάβει σειρά μέτρω σε διαφορετικά επίπεδα και ο πρωθυπουργός σε συνεννόηση με τους αρμόδιους υπουργούς κάνουν αυτό που πρέπει και σε επιχειρησιακό επίπεδο., 

«Ο σημαντικότερος παράγοντας είναι ο άνθρωπος. Ο ελληνικός λαός μπορεί να κοιμάται ήσυχος. Ναι, η κατάσταση θα σοβαρέψει, αλλά θα είμαστε αποτελεσματικοί και πολύ   καλύτεροι» ανέφερε ο υφυπουργός Άμυνας. 
¨ 
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top