Περιφρουρούν μέρα νύχτα οι Ένοπλες Δυνάμεις- Ατσάλινο φράγμα στον Έβρο

Οι Τούρκοι συνεχίζουν να προκαλούν και στον αέρα- 27 παραβιάσεις σήμερα

Πάνοπλοι Έλληνες κομάντος, με το δάχτυλο στη σκανδάλη, περιπολούν μέρα και νύχτα σε ολόκληρη την περιοχή του Έβρου, αποτρέποντας την είσοδο παράνομων μεταναστών. Σκληρό αγώνα δίνουν όμως οι Ένοπλες Δυνάμεις μας και στα νησιά για να σταματήσουν τις βάρκες των δουλεμπόρων, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Κώστα Συμεωνίδη για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

Καστανιές: Τούρκοι αστυνομικοί ρίχνουν χημικά στην ελληνική πλευρά

Στις εικόνες βλέπετε ταχύπλοο του στρατού με θερμική κάμερα να σταματάει φουσκωτό γεμάτο με μετανάστες που κατευθύνεται από τα τουρκικά παράλια προς κάποιο ελληνικό νησί και να τους καλεί να γυρίσουν πίσω. Μέρα και νύχτα, στα νησιά και στον Έβρο, τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων δίνουν σκληρό αγώνα για να κρατήσουν τα σύνορα απροσπέλαστα.

Έβρος: Κάτοικοι ζεσταίνουν γάλα για μωρό προσφύγων

Συνεχείς ασκήσεις σε νησιά και Έβρο

Οι ασκήσεις με πραγματικά πυρά στα ανατολικά μας σύνορα και ειδικά στα νησιά είναι πλέον καθημερινές και στέλνουν μηνύματα αποτροπής στην απέναντι πλευρά. 

Στον Έβρο πάνοπλοι κομάντος «χτενίζουν» όλα τα πιθανά περάσματα, με το δάχτυλο στην σκανδάλη, έτοιμοι για όλα. Συνεχείς οι περιπολίες του Στρατού και στον ποταμό Έβρο με ειδικά εξοπλισμένες βάρκες.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν δημιουργήσει ουσιαστικά ένα ατσάλινο φράγμα στον Έβρο, από το βράδυ της περασμένης Πέμπτης, όταν ο Ερντογάν άνοιξε τα σύνορα. 

Τουρκικά F-16 πέταξαν πάνω από 4 ελληνικά νησιά

Φυσικά οι Τούρκοι συνεχίζουν να προκαλούν και στον αέρα. Λίγο μετά τη μια το μεσημέρι δύο τουρκικά F-16 πέταξαν πάνω από τη Ρω, μόλις 1.500 μέτρα πάνω από το ελληνικό φυλάκιο του νησιού, ενώ μισή ώρα αργότερα δύο ακόμα F-16 πέρασαν πάνω από το Φαρμακονήσι, τους Λειψούς και τους Αρκιούς. Συνολικά το κοντέρ έγραψε σήμερα 27 παραβιάσεις. 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top