Κορωνοϊος: Μέτρα λαμβάνει και η Εκκλησία της Ελλάδος

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη με Ιερώνυμο

Την  Πολιτεία αποφάσισε να συνδράμει η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, προκειμένου να αποφευχθεί η εξάπλωση του νέου κορωνοϊού ανάμεσα στους πιστούς.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο, του ζήτησε την αρωγή του για αυτό το σοβαρό ζήτημα, ενώ ο αρχιεπίσκοπος τόνισε ότι η Εκκλησία της Ελλάδος στέκεται πάντα με υπευθυνότητα σε κάθε ζήτημα που αφορά τον ελληνικό λαό. 

Κορωνοϊός: Μέτρα πρόληψης από τον ΟΑΣΑ - Ανησυχία από τους εργαζόμενους

Μάλιστα κατόπιν τούτου, η Ιερά Σύνοδος, με εγκύκλιο η οποία ήδη έχει αποσταλεί προς τις Ιερές Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος, ζητάει τα εξής: 
-    Να ακολουθήσουμε μόνο τις επίσημες ενημερώσεις και το τι μας συστήνουν οι επιστήμονες σχετικά με τα μέτρα προφύλαξης.

 Ως προς την πρόληψη του ιού, οφείλουμε: 

α) Να πλένουμε τα χέρια μας τακτικά. 

β) Να χρησιμοποιούμε αντισηπτικά με οινόπνευμα. 

γ) Εάν έχουμε βήχα ή πυρετό να επικοινωνούμε τηλεφωνικά με τον ιατρό μας και όχι να μεταβαίνουμε στο ιατρείο ή στο νοσοκομείο αμέσως. 

δ) Να τηρούμε απόσταση από όποιον παρουσιάζει συμπτώματα. 

ε) Να καθαρίζουμε τις επιφάνειες και να αερίζουμε καλά τα σπίτια, τους χώρους εργασίας και τους ιερούς ναούς. 
στ) Όσοι παρουσιάζουν συμπτώματα ασθενείας, ας αποφύγουν προσωρινώς τους χώρους μαζικής συνάθροισης καθώς και τους ασπασμούς και εναγκαλισμούς

Σύσκεψη στο Μαξίμου για τις επιπτώσεις του κορωνοϊού στην οικονομία

Ιδιαίτερη προσοχή συστήνουν τα μέλη της Ιεράς Συνόδου στα άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες στους πάσχοντες από αναπνευστικά προβλήματα ή σακχαρώδη διαβήτη ή καρδιαγγειακά νοσήματα, οι οποίοι οφείλουν να επιδείξουν πολύ μεγαλύτερη προσοχή ώστε να μη νοσήσουν. 

Επισημαίνεται ότι θα ήταν καλό να αποφεύγουν την έξοδο από την οικία τους εάν δεν είναι απολύτως απαραίτητο, να είναι ακόμη πιο προσεκτικοί στην σχολαστική υγιεινή και καθαριότητα και εάν υπάρχουν κάποιοι που φροντίζουν τους ασθενείς, αυτοί να φορούν μάσκα. Συστήνουν ακόμη να εντείνουμε όλοι τις προσευχές μας. 

Τέλος, η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος επισημαίνει ότι όλοι μας δεν πρέπει να λησμονούμε ότι κάθε δυσκολία, ακόμα και η νόσος, μπορεί να αποτελέσει ευκαιρία συνοχής και να φέρει στην επιφάνεια την θετική πλευρά των ανθρωπίνων σχέσεων.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, με τη Μάρα Ζαχαρέα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top