Κορωνοϊός: Τι λένε οι γονείς των συμμαθητών του 9χρονου ασθενή

Απολυμάνθηκε το Δημαρχείο Θεσσαλονίκης και το σχολείο του παιδιού

Δείτε στο βίντεο το αναλυτικό ρεπορτάζ του Κεντρικού Δελτίου του Star σχετικά με τις επαφές των κρουσμάτων

Το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού εμφανίστηκε και στη χώρα μας. Η 38χρονη από τη Θεσσαλονίκη, η οποία βρέθηκε θετική στον ιό, παρουσιάζει καλή κλινική εικόνα, ενώ εντοπίστηκαν όλοι οι άνθρωποι με τους οποίους ήρθε σε επαφή. 

Κορωνοϊός: Εντοπίστηκαν όσοι ήρθαν σε επαφή με την 38χρονη

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 38χρονη επιχειρηματίας, που είχε ταξιδέψει στο Μιλάνο και αποτελεί τον ασθενή «μηδέν» εμφανίζει ήπια συμπτώματα και θα μπορούσε να περάσει τη νόσο και στο σπίτι της. 

Κορωνοϊός: Σχεδιάστρια μόδας το πρώτο κρούσμα στη Θεσσαλονίκη

Ωστόσο, ακολουθήθηκε κατά γράμμα το πρωτόκολλο και νοσηλεύεται σε ειδικό δωμάτιο στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, χωρίς η κατάστασή της να εμπνέει ανησυχία. 

Τσακρής: Με ποια συγκεκριμένα συμπτώματα να πάμε στο νοσοκομείο;

Εντοπίστηκαν, επίσης, όσοι ήρθαν σε επαφή με την 38χρονη, τόσο κατά τη διάρκεια του ταξιδιού της την Κυριακή από την Ιταλία στη Θεσσαλονίκη, αλλά και μέχρι τη στιγμή που πήγε στο νοσοκομείο. 

Συγκεκριμένα, εντοπίστηκαν οι επιβάτες που κάθονταν δύο σειρές θέσεων μπροστά, πίσω, αριστερά και δεξιά από τη θέση της 38χρονης, καθώς επίσης και η οικογένειά της που έχουν μπει σε οικειοθελή καραντίνα στο σπίτι τους. 

Κορωνοϊός: Ποια είναι η κατάσταση της υγείας της 38χρονης στη Θεσσαλονίκη

Επίσης βρέθηκαν οι άνθρωποι με τους οποίους ήρθε σε στενή επαφή όταν επέστρεψε από το Μιλάνο. 

Συνταξιδιώτες 38χρονης: «Πρέπει να κάτσουμε σε απομόνωση για δέκα μέρες»

Συνταξιδιώτες της 38χρονης στην πτήση της Κυριακής από Μιλάνο για Θεσσαλονίκη, μίλησαν ανώνυμα, τονίζοντας πως η γυναίκα δεν έδειξε να έχει κάποια συμπτώματα. 

«Μας είπαν τι έγινε και πως πρέπει να κάτσουμε για 10 ημέρες σε απομόνωση και να καλέσουμε αν δούμε συμπτώματα. Βρεθήκαμε με την γυναίκα, ήταν μαζί με τον άνδρα της. Δεν καταλάβαμε να έχει κάτι», ανέφερε ένας εξ αυτών στον ΣΚΑΪ.

«Ταξιδεύαμε παρέα. Γνωρίζω τον άνδρα της. Δεν έδειχνε να έχει κάτι. Μια χαρά ήταν στην πτήση, όπως όλοι μας. Συζητούσαμε για το Μιλάνο και τα κρούσματα, αλλά όλοι ήμασταν καλά στην επιστροφή. Μας ακούστηκε παράξενο όταν μάθαμε ότι έχει τον ιό», είπε ένας ακόμα, ενώ ένας τρίτος συνεπιβάτες δήλωσε πως οι γιατροί συνέστησαν να μείνουν μακριά από τους συγγενείς τους και από τον πολύ κόσμο. 

«Πέσαμε από τα σύννεφα όταν μάθαμε για το κρούσμα. Μας είπαν οι γιατροί να προφυλαχθούμε. Θα πρέπει να μείνουμε για μερικές ημέρες μακριά από τους συγγενείς μας, ενώ μας είπαν να μην ερχόμαστε σε επαφή με πολύ κόσμο».

Απολυμάνθηκε το δημαρχείο Θεσσαλονίκης

Πληροφορίες ήθελαν την 38χρονη, η οποία δραστηριοποιείται στα κοινά της Θεσσαλονίκης, να είχε επισκεφθεί τη Δευτέρα το δημαρχείο, όταν συνεδρίαζε το δημοτικό συμβούλιο. Για τον λόγο αυτό απολυμάνθηκε όλο το δημαρχείο και έγιναν συστάσεις σε όσους βρίσκονταν στην αίθουσα εκείνη τη στιγμή. 

Κλειστό για προληπτικούς λόγους το Δημοτικό σχολείο που φοιτά το παιδί της 38χρονης

Με κοινή απόφαση των υπουργείων Υγείας και Παιδείας κλειστό θα παραμείνει για 14 μέρες για προληπτικούς λόγους το δημοτικό σχολείο, στο οποίο φοιτά το παιδί της 38χρονης, το οποίο, όπως επιβεβαιώθηκε νοσεί επίσης από τον ιό.

Το σχολείο του 9χρονου παιδιού απολυμάνθηκε από συνεργεία με ειδικές στολές, λίγο μετά τις 12 το πρωί, ενώ ζητήθηκε οι γονείς των συμμαθητών του παιδιού να παρακολουθούν την υγεία των μαθητών για τις επόμενες 10 μέρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Αρχές έχουν βάλει «στο μικροσκόπιο» 49 επαφές του μαθητή, οι οποίοι βρίσκονται ήδη σε περιορισμό. Το παιδί φαίνεται πως εκτός από την τάξη του, είχε έρθει σε επαφή και με άλλα παιδιά από το σχολείο καθώς την Τρίτη επενέβη σε πούλμνα γι αν απάει σε σχολική εκδρομή.

Από χθες, τέλος εξετάζονται και άλλα ύποπτα κρούσματα στη Θεσσαλονίκη αλλά και σε άλλες πόλεις της Βόρειας Ελλάδας που αφορούν κυρίως ανθρώπους που είχαν ταξιδέψει στη Βόρεια Ιταλία με τα αποτελέσματα των ελέγχων να είναι αρνητικά. 

Στο πλαίσιο αυτό, αρνητικό στον κορωνοϊό ήταν κρούσμα στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο καθώς και ένα ακόμα κρούσμα στο ΑΧΕΠΑ.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top