Κορωνοϊός: Επιστρέφουν οι Έλληνες μαθητές από την Ιταλία

Σε έξαρση ο covid-19 στη γειτονική χώρα

Δείτε τι λέει στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star, τι λέει ο Ηλίας Μόσιαλος για την εξάπλωση του covid-19.

Περίπου 200 μαθητές από τέσσερα σχολεία της κεντρικής Μακεδονίας βρίσκονταν στην Ιταλία και είχαν προκαλέσει ανησυχία στην ελληνική κοινότητα, μετά την αύξηση των θυμάτων από τον κορωνοϊό στη γειτονική χώρα.

Κορωνοϊός: Στους 50 οι νεκροί στο Ιράν - 70 νέα κρούσματα στη Νότια Κορέα

Οι μαθητές αναμένεται να επιστρέψουν μέσα στις επόμενες ημέρες, καθώς έχει δρομολογηθεί μετά τη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, κατά την οποία αναστέλλονται οι σχολικές εκδρομές στην Ιταλία.

Κορωνοϊός: Και τέταρτος νεκρός στην Ιταλία

«Μιλώ συνεχώς με τους διευθυντές των σχολείων και τους υπευθύνους των αποστολών. Τα παιδιά είναι όλα πολύ καλά στην υγεία τους και με εξαιρετικά ακμαίο ηθικό, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Εφαρμόζουμε σε συνεργασία με τα υπουργεία Υγείας και Παιδείας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα και τις οδηγίες που μας δίνονται», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας.

Κορωνοϊός: Λήξη συναγερμού για τα ύποπτα κρούσματα σε τρένο στην Αυστρία

Πρόσθεσε, δε, ότι «Θα επιστρέψουν τα παιδιά άμεσα, εντός των επόμενων ημερών θα είναι στα σπίτια τους υγιέστατα και χωρίς κανένα πρόβλημα. Θεωρώ ότι θα πάνε όλα καλά. Είμαστε σε ανοιχτή γραμμή με όλους τους φορείς και συνεχώς με τους γονείς και τα παιδιά».

Σημειώνεται πως στην Ιταλία τα κρούσματα του Covid-19 αυξάνονται και αγγίζουν πλέον τα 203, ενώ οι νεκροί ανέρχονται στους τέσσερις. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top