Κορωνοϊός: Λήξη συναγερμού για τα ύποπτα κρούσματα σε τρένο στην Αυστρία

Το τρένο κατευθυνόταν προς Μόναχο

Λήξη συναγερμού σήμανε στην Αυστρία για τα δύο ύποπτα κρούσμα κορωνοϊού που εμφανίστηκαν σε τρένο που κατευθυνόταν προς Μόναχο από τη Βενετία. 

Νέος Κορωνοϊός: Η Αυστρία αρνήθηκε την είσοδο τρένου από την Ιταλία

Το τρένο, με 300 περίπου επιβάτες, ακινητοποιήθηκε στην ιταλική πλευρά των συνόρων, στο πέρασμα του Μπρένερ. 

Δύο Γερμανίδες, παρουσίασαν πυρετό και θεωρήθηκαν ύποπτες για κορωνοϊό. Αφού έγιναν οι απαραίτητες εξετάσεις, διαπιστώθηκε πως δεν είχαν μολυνθεί από τον COVID-19 και αργά το βράδυ της Κυριακής αποφασίστηκε να συνεχιστεί κανονικά το δρομολόγιο. 

Περιμένουν κρούσμα κορωνοϊού και στην Ελλάδα - Έκτακτη σύσκεψη σε Μαξίμου

Αρχικά, είχε αποφασιστεί να ακυρωθούν όλα τα δρομολόγια των σιδηροδρομικών γραμμών, αλλά το υπουργείο Εσωτερικών άλλαξε την απόφαση.

Προληπτικά, οι αρχές θα κρατήσουν τα στοιχεία ταυτότητας όλων των επιβατών του συρμού που θα αποβιβαστούν στην αυστριακή επικράτεια.

Συναγερμός στην Ιταλία: Τρεις οι νεκροί από τον κορωνοϊό

Ο συρμός αναχώρησε από τον σταθμό στην ιταλική πλευρά των συνόρων λίγο πριν από τα μεσάνυχτα (τοπική ώρα). 

Κορωνοϊός: Έλεγχοι στα σύνορα με Ιταλία από την Αυστρία

Ο υπουργός Εσωτερικών της Αυστρίας, Καρλ Νίχαμερ ανακοίνωσε χθες ότι η ειδική ομάδα διαχείρισης της κρίσης του κορωνοϊού θα συγκληθεί σήμερα για να συζητήσει το ενδεχόμενο να επιβληθούν έλεγχοι στα σύνορα με την Ιταλία. 

Σύμφωνα με τον στρατηγό Φραντς Λανγκ, αρμόδιο για θέματα δημόσιας ασφάλειας στην Αυστρία, τέτοιοι έλεγχοι μπορούν να τεθούν σε εφαρμογή μέσα σε μία ώρα. Στην Αυστρία έχουν καταγραφεί 181 ύποπτα κρούσματα του νέου κορωνοϊού, αλλά δεν έχει επιβεβαιωθεί κανένα, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών.

Ο Πέτερ Κάιζερ, κυβερνήτης της επαρχίας της Καρινθίας, που γειτονεύει με τη βόρεια Ιταλία, παρότρυνε χθες τους πολίτες να αποφεύγουν μέχρι νεοτέρας τα ταξίδια στην ιταλική επικράτεια.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top