Περιμένουν κρούσμα κορωνοϊού και στην Ελλάδα - Έκτακτη σύσκεψη σε Μαξίμου

Τι θα γίνει με τους μαθητές που πήγαν εκδρομή στην Ιταλία

Μητσοτάκης και Κικίλιας

Έκτακτη σύσκεψη για τις επικίνδυνες διαστάσεις, που παίρνει το θέμα του κορωνοϊού, μετά τα κρούσματα στη γειτονική Ιταλία, έχει συγκαλέσει για σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στο Μέγαρο Μαξίμου θα βρεθούν ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, με στόχο να εξεταστεί η ανάγκη ενίσχυσης των προληπτικών μέτρων.

Συναγερμός στην Ιταλία: Τρεις οι νεκροί από τον κορωνοϊό

Νέος Κορωνοϊός: Η Αυστρία αρνήθηκε την είσοδο τρένου από την Ιταλία

Στην Ιταλία τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ ακόμη 157 άτομα έχουν βρεθεί θετικά στον κορωνοϊό, ενώ συνολικά ο ιός έχει ήδη προκαλέσει 2.361 θανάτους, παγκοσμίως, εκ των οποίων οι 2.245 στην Κίνα.

Χθες, σε έκτακτη σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας, αποφασίστηκε να μην ληφθούν επιπλέον μέτρα σε αυτή τη φάση.

Ωστόσο, υπάρχει έντονος προβληματισμός η εξάπλωση του κορωνοϊού και αποφασίστηκε να δοθεί μεγάλο βάρος στην ενημέρωση του πληθυσμού της χώρας μας, καθώς και στην υψηλή ετοιμότητα των υγειονομικών αρχών για την αντιμετώπιση πιθανού κρούσματος.

Προς αυτή την κατεύθυνση, σήμερα, θα μεταβεί κλιμάκιο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) στην Πάτρα και την Ηγουμενίτσα, καθώς θα γίνει ενημέρωση Εποπτών Δημόσιας Υγείας, αλλά και των πληρωμάτων σε επιβατηγά και εμπορικά πλοία για τα μέτρα προφύλαξης.

Τι θα γίνει με τους μαθητές που πήγαν εκδρομή στην Ιταλία

Εξάλλου, το υπουργείο Παιδείας αποφάσισε να επιστρέψουν κανονικά στα σχολεία τους οι μαθητές από 10 σχολεία της χώρα, που βρίσκονται στην Ιταλία για εκδρομή, καθώς δεν τίθεται θέμα καραντίνας.

Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου, δύο σχολεία βρίσκονται στο Μιλάνο και οκτώ σχολεία στην κεντρική και νότια Ιταλία.

Κατόπιν εντολής της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, αναστέλλονται μέχρι νεωτέρας όλες οι εκπαιδευτικές εκδρομές, που προγραμματίζονταν και προγραμματίζονται προς την Ιταλία.

Περιμένουν κρούσμα κορωνοϊού και στην Ελλάδα

Την ίδια ώρα, οι επιδημιολόγοι προειδοποιούν ότι είναι θέμα χρόνου να έρθει ο κορωνοϊός και στην Ελλάδα.

«Κάπου έχει χαθεί ο επιδημιολογικός σύνδεσμος. Αυτό που ψάχνουμε τώρα είναι πως έφτασε από την Κίνα στην Ιταλία. Σίγουρα θα υπάρχει κάποια έμμεση σύνδεση που μεταφέρθηκε ο ιός στην Ιταλία. Ηταν κάτι που το αναμέναμε και κάτι που είναι δύσκολο να διερευνηθεί, γιατί ο ιός μπορεί να μεταδοθεί και στην ασυμπτωματική φάση», δήλωσε την Κυριακή ο καθηγητής μικροβιολογίας του ΕΚΠΑ και συνεργάτης του ΕΟΔΥ, Αθανάσιος Τσακρής.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η καραντίνα περιορίζει την εξάπλωση, αλλά «μπορεί να μαζευτεί αυτό το πράγμα. Όπως δείχνουν τα πράγματα, είναι θέμα χρόνου να έρθει στην Ελλάδα».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top