Συναγερμός στην Ιταλία: Τρεις οι νεκροί από τον κορωνοϊό

Τέλος το διάσημο καρναβάλι της Βενετίας;

Συναγερμός έχει σημάνει στην Ιταλία καθώς άλλος ένας άνθρωπος προστέθηκε στη λίστα των θυμάτων του φονικού ιού. Πρόκειται για μια γυναίκα, η οποία ζούσε στην Κρεμόνα της βόρειας Ιταλίας. 

Τουλάχιστον 132 άνθρωποι έχουν μολυνθεί, ενώ πάνω από 50.000 βρίσκονται σε καραντίνα σε 11 δημους της χώρας.

Σε επιφυλακή η κυβέρνηση για τον κορωνοϊό - Σύσκεψη στο Υπουργείο Υγείας

«Αποφασίσαμε στις περιοχές που χαρακτηρίζονται ως εστίες νόσου, η είσοδος και η έξοδος δεν επιτρέπονται» δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Τζουζέπε Κόντε.

Ολόκληρες περιοχές στον ιταλικό βορρά έχουν μετατραπεί σε πόλεις «φαντάσματα», καθώς βρίσκονται σε καραντίνα. Σχολεία και πανεπιστήμια παραμένουν κλειστά, το ίδιο και επιχειρήσεις. Αναβλήθηκαν όλοι οι αγώνες σε Λομβαρδία και Βένετο. 

«Ο κύριος στόχος μας είναι να προσπαθήσουμε να περιορίσουμε και να απομωνουσουμε όσο ειναι δυνατόν τη μετάδοση του ιού στις περιορισμένες περιοχές» δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Υγείας. 

Παγκόσμιος συναγερμός: Επιταχύνεται η μετάδοση του κορωνοϊού εκτός Κίνας

Οι κάτοικοι με μάσκες στα πρόσωπά τους σχηματίζουν ουρές στα σούπερμαρκετ προκειμένου να γεμίσουν τα ντουλάπια τους με τρόφιμα.

Ήδη δυο άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στην Ιταλία απο τον ιό. Το πρώτο θύμα ήταν 78 ετών, κάτοικος της Πάδοβα και μια γυναίκα 76 ετών από τη Λομβαρδία.

Τέλος το διάσημο καρναβάλι της Βενετίας;

Ο δήμαρχος του Μιλάνου, Μπέπε Σάλα, ζήτησε να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία της πόλης του, καθ΄όλη την επόμενη εβδομάδα και εξήγησε ότι μπορεί να αναβληθούν μεγάλες εκθέσεις που είχαν προγραμματισθεί για το άμεσο μέλλον.

Δεύτερος νεκρός στην Ιταλία μέσα σε μία ημέρα από τον κορωνοϊό!

Όπως μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, επίσης, είναι πιθανό να ακυρωθούν πολλές από τις κεντρικές εκδηλώσεις του παραδοσιακού καρναβαλιού της Βενετίας. Και στην περιφέρεια Φριούλι Βενέτσια Τζούλια, με πρωτεύουσα την Τεργέστη, από τη Δευτέρα μέχρι και το τέλος του μήνα θα παραμείνουν κλειστά τα πανεπιστήμια, όπως και οι μικρές και μεγάλες βιβλιοθήκες της περιοχής.

Σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς, τέλος, η οικονομική ζημιά από τα έκτακτα μέτρα αντιμετώπισης του κοροναϊού, για τις περιφέρειες του ιταλικού Βορρά, ανέρχεται ήδη στα 18 εκατομμύρια ευρώ την ημέρα.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top