Παγκόσμιος συναγερμός: Επιταχύνεται η μετάδοση του κορωνοϊού εκτός Κίνας

433 τα κρούσματα στη Νότια Κορέα, 76 στην Ιταλία, 28 στο Ιράν

Κορωνοϊός μέτρα Ιταλία

Παγκόσμια ανησυχία προκαλεί πλέον η αιφνίδια επιτάχυνση του κορωνοϊού εκτός Κίνας, την ίδια στιγμή πάντως που στη χώρα που ξεκίνησε η επιδημία η μετάδοση επιβραδύνεται. Η ασθένεια έχει ήδη πλήξει 77.000 ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

Ιδιαίτερα σοβαρή κρίνεται η κατάσταση στη Νότια Κορέα, όπου ο  αριθμός των κρουσμάτων αυξήθηκε κατακόρυφα με 229 νέες περιπτώσεις, επί 433 συνολικά επιβεβαιωμένων κρουσμάτων. Η επιδημία εισήλθε σε «σοβαρό στάδιο και η κυβέρνηση κάνει τα πάντα για να προλάβει την  εξάπλωση», δήλωσε ο πρωθυπουργός Τσουν Σιε-Κιουν.

Οδηγίες προφύλαξης από τον κορωνοϊό στις οθόνες των δρόμων στη Νότια Κορέα    

Στην Ευρώπη η Ιταλία είναι η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που καταγράφει θανατηφόρα κρούσματα μεταξύ των πολιτών της: μία γυναίκα 75 ετών και ένας άνδρας 78 επί 60 κρουσμάτων συνολικά στο βόρειο τμήμα της χώρας. Σχολεία, εκκλησίες, αθλητικές εγκαταστάσεις , βιβλιοθήκες και άλλοι δημόσιοι χώροι έχουν κλείσει σε δέκα ιταλικές πόλεις.

Δεύτερος νεκρός στην Ιταλία μέσα σε μία ημέρα από τον κορωνοϊό!

Στο Ιράν ο κορωνοϊός έχει ήδη προκαλέσει τον θάνατο πέντε ανθρώπων, τον μεγαλύτερο αριθμό θανάτων που έχουν καταγραφεί σε χώρα εκτός της Απω Ανατολής.   Στο Ιράν επίσης καταγράφηκαν 10 νέα κρούσματα, που ανεβάζουν στους 28 τον συνολικό αριθμό των ατόμων που έχουν προσβληθεί από τον ιό Covid-19.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανησυχεί για την ταχύτητα με την οποία εξαπλώνεται ο ιός στο Ιράν και για τους κινδύνους που υπάρχουν για άλλες χώρες, όπως ο Λίβανος. «Είδαμε μία πολύ ταχεία αύξηση των κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες», διαπιστώνει η Σιλβί Μπριάν, διευθύντρια του τμήματος Παγκόσμια Προετοιμασία για τους Κινδύνους Μετάδοσης  του ΠΟΥ. Και επισημαίνει τον «εν δυνάμει κίνδυνο για αύξηση των εξαγόμενων κρουσμάτων τις επόμενες ημέρες».

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανησυχεί για τον κίνδυνο διάδοσης του Covid-19  σε χώρες τα συστήματα υγείας των οποίων είναι επισφαλή», προειδοποίησε ο γενικός διευθυντής Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσιους, αναφερόμενος σε πολλές αφρικανικές χώρες οι υποδομές υγείας και το ιατρικό προσωπικό των οποίων δεν είναι προετοιμασμένα για να αντιμετωπίσουν την επιδημία. Προς το παρόν πάντως , στην αφρικανική ήπειρο, μόνο η Αίγυπτος έχει καταγράψει επιβεβαιωμένο κρούσμα της επιδημίας.

Ανησυχία προκαλεί και το γεγονός ότι παρά τις προφυλάξεις (καραντίνα, περιορισμός, συστηματική θερμομέτρηση), ορισμένα κρούσματα μπορεί να διαφεύγουν. Η Ιαπωνία παραδέχθηκε  ότι 23 επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου Diamond Princess εγκατέλειψαν το πλοίο χωρίς να περάσουν από τους ιατρικούς ελέγχους για τον κορωνοϊό. .

Κορωνοϊός: Αρνητικές οι εξετάσεις των Ελλήνων στο «Σωτηρία»

ΕΠΙΒΡΑΔΥΝΣΗ ΤΗΣ ΕΞΑΠΛΩΣΗΣ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ

Στην ηπειρωτική Κίνα αντίθετα, η τάση είναι προς την επιβράδυνση: 109 νέοι θάνατοι ανακοινώθηκαν σήμερα, έναντι 118 χθες, επί συνολικού αριθμού 2.345 θανάτων.

Αλλά και ο αριθμός των νέων κρουσμάτων μειώθηκε, με 400 νέες περιπτώσεις σήμερα, έναντι 900 χθες. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στην Κίνα έχει ξεπεράσει τις 76.000.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top