Μεταναστευτικό: Αντιδρούν με κινητοποιήσεις οι κάτοικοι του Αιγαίου

Κλιμακώνουν τις αντιδράσεις τους στην Αθήνα

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι κάτοικοι των πέντε νησιών του Αιγαίου, καθώς θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στην Αθήνα διαμαρτυρόμενοι για την δημιουργία κλειστών δομών.

Καζάνι που βράζει η Μυτιλήνη - Επτά συλλήψεις για «ελέγχους» στους δρόμους

Η «βόμβα» του μεταναστευτικού  απασφαλίστηκε στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, καθώς η απόφαση της κυβέρνησης να επιτάξει οικήματα και εκτάσεις για την δημιουργία κλειστών δομών πυροδότησε την αγανάκτηση των κατοίκων και των τοπικών φορέων. 

Ήδη οι κάτοικοι της  Λέσβου αποφάσισαν να περιφρουρήσουν την περιοχή του Καραβά, ώστε να μην δημιουργηθεί η δομή.

«Είναι προφανές ότι θα αντιδράσουμε στην απόφαση αυτή με κάθε νόμιμο τρόπο και θα κλιμακώσουμε τις αντιδράσεις», δήλωσε ο δήμαρχος του χωριού Μανταμάδου.

Πέτσας για μεταναστευτικό: Αυστηροί κανόνες, έξοδος μόνο με κάρτα

Σε λαϊκή συγκέντρωση οι κάτοικοι της Δυτικής Λέσβου θα αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις τους, ώστε να ματαιώσουν όπως λένε τα σχέδια της κυβέρνησης. 

Λέσβος: Ένταση σε δημοτικό συμβούλιο

Ένταση δημιουργήθηκε στο Δημοτικό Συμβουλίου Δήμου Μυτιλήνης, καθώς η Δημοτική Αρχή δεν αποδέχτηκε να προστεθεί στο ψήφισμα η καταδίκη της επίταξης εκτάσεων στην περιοχή Καράβα Μανταμάδου.

Αποκάλυψη Star: Πού θα γίνουν νέα κέντρα μεταναστών στην ενδοχώρα

Καζάνι που βράζει και η Χίος

Καζάνι που βράζει και η  Χίος, όπου χθες αργά το βράδυ πραγματοποιήθηκε έκτακτο δημοτικό συμβούλιο για την κλειστή δομή που πρόκειται να δημιουργηθεί.

Μυτιλήνη: Στο φως καταγγελίες για τη «γκρίζα» δράση των κυκλωμάτων  

Οι νησιώτες πάντως σχεδιάζουν να κάνουν απόβαση την Πέμπτη στην Αθήνα και να προχωρήσουν σε αποκλεισμό του υπουργείου Εσωτερικών, ενώ η προγραμματισμένη  συνάντηση του Νότη Μηταράκη με τους δημάρχους των νησιών αναβάλλεται για την επόμενη εβδομάδα, προκειμένου να αποφορτιστεί το κλίμα.

Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top