Μυτιλήνη: Στο φως καταγγελίες για τη «γκρίζα» δράση των κυκλωμάτων  

Ξεσηκώνονται οι κάτοικοι σε όλο το νησί της Λέσβου

Δείτε στο βίντεο του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star, πώς δρουν οργανώσεις υπό τον μανδύα των ΜΚΟ και με ποιον τρόπο εκδίδονται πλαστά πιστοποιητικά.

Η απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να σπάσει το απόστημα των παράνομων ΜΚΟ βρίσκει αντιστάσεις, καθώς τα συμφέροντα είναι πολλά. Ο απεσταλμένος του Star στην Μυτιλήνη, Άρης Λάμπος, κατέγραψε ύποπτη συναλλαγή μέσα σε εστιατόριο μέλους Οργάνωσης που δραστηριοποιείται στο νησί με μετανάστη. 

Μητσοτάκης για ΜΚΟ: «Καμία ανοχή σε όσες εξυπηρετούν άλλα συμφέροντα»

Οι κάτοικοι της Λέσβου έχουν βρεθεί πολλές φορές μπροστά σε ύποπτη συναλλαγή μεταξύ μελών παράνομων ΜΚΟ και διακινητών που μεταφέρουν μετανάστες και τους αποβιβάζουν σε προκαθορισμένα ερημικά σημεία.

Όπως αποκαλύπτει κάτοικος της Μυτιλήνης, έχει υπάρξει πολλές φορές μάρτυρας γεγονότων όπου σε απόμακρες παραλίες, εκεί που δεν υπάρχει τίποτα, βρίσκονται ΜΚΟ οι οποίες με τη χρήση κινητών τηλεφώνων συνομιλούν με τα απέναντι παράλια  για τη διακίνηση μεταναστών.

Μεταναστευτικό: Στο μικροσκόπιο οι ΜΚΟ – Βαριές καταγγελίες από Κουμουτσάκο

Προσθέτει, μάλιστα, ότι γνωρίζουν που ακριβώς θα βγουν οι παράτυποι μετανάστες και τους καθοδηγούν ποια είναι τα δικαιώματά τους πως θα κινηθούν από εκεί και πέρα.

Εκδίδονται και πλαστά πιστοποιητικά

Σύμφωνα με καταγγελίες, τα κυκλώματα διακίνησης χρησιμοποιούν ως βιτρίνα τον τίτλο των ΜΚΟ, ώστε να μεταφέρουν μετανάστες στην Ελλάδα.

Μυτιλήνη: Επι πληρωμή πλαστές ιατρικές γνωματεύσεις σε μετανάστες!

Γιατροί, δικηγόροι και ψυχολόγοι αναλαμβάνουν έναντι μεγάλης αμοιβής να γεμίσουν τη χώρα μετανάστες, εκδίδοντας πλαστά πιστοποιητικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όταν εκδοθούν τα πλαστά πιστοποιητικά από τους γιατρούς, οι δικηγόροι αναλαμβάνουν να τα προωθήσουν στην υπηρεσία ασύλου. Μάλιστα, δύο δικηγόροι στη Μυτιλήνη φαίνεται ότι συμμετείχαν στο κύκλωμα.

Ξεσηκώνονται οι κάτοικοι σε όλο το νησί της Λέσβου

Μετά τον ξεσηκωμό της Μόριας, πήραν σειρά τα Λουτρά Μυτιλήνης, καθώς οι κάτοικοι ζητούν να μη μεταφερθούν μετανάστες σε σπίτια του οικισμού. Όπως ισχυρίζονται, φοβούνται ότι θα ρημάξουν τις περιουσίες τους όπως έγινε και στη Μόρια. 

Δείτε στο βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, τι λένε οι κάτοικοι της Μυτιλήνης για το θέμα των προσφύγων.

Μόρια: «Δεν υποχωρούμε μέχρι να φύγουν οι πρόσφυγες»

Ο κύριος Στέλιος Καθιώτης, κτηνοτρόφος στη Μόρια, έχει εγκαταστήσει στο στάβλο μόνιτορ για να επιτηρεί την περιουσία του, αφού οι μετανάστες από το hot spot της Μόριας έχουν ξεκληρίσει τα κοπάδια του.

Οι ελαιώνες δίπλα στη Mόρια έχουν μετατραπεί σε χωματερές, καθώς εκεί πετώνται σκουπίδια και αποφάγια, ενώ παντού υπάρχουν περιττώματα. Με τις συνθήκες διαβίωσης να είναι δύσκολες, οι μετανάστες στρέφονται στις περιουσίες των κατοίκων.

Όλοι ζητούν απεγνωσμένα να εκκενωθεί το νησί για ανασάνουν, την ώρα που και οι πρόσφυγες ψάχνουν τρόπους για να δραπετεύσουν.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, με τη Μάρα Ζαχαρέα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top