Μητσοτάκης για ΜΚΟ: «Καμία ανοχή σε όσες εξυπηρετούν άλλα συμφέροντα»

Ζήτησε για μια ακόμα φορά τη στήριξη της Ευρώπης

Καμία ανοχή στις ΜΚΟ που εξυπηρετούν άλλα συμφέρονται και δεν επιτελούν τον σκοπό για τον οποίο δημιουργήθηκαν, προανήγγειλε ο πρωθυπουργός μετά από την ψήφιση της τροπολογίας για τον έλεγχό τους. 

Κουμουτσάκος: «Στήθηκαν ΜΚΟ εν μία νυκτί και λειτούργησαν σαν βδέλλες»

Μιλώντας στην εκδήλωση για τα 100 χρόνια του Λιμενικού Σώματος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι θα μπει τάξη στις δραστηριότητες των ΜΚΟ για να διαχωριστεί η ήρα από το στάρι.

Μεταναστευτικό: Στο μικροσκόπιο οι ΜΚΟ – Βαριές καταγγελίες από Κουμουτσάκο

Ξεκαθάρισε ότι κάποιες ΜΚΟ δεν ανταποκρίνονται στον ρόλο, τον οποίο επικαλούνται διαμηνύοντας πως η ανοχή της κυβέρνησης έχει τελειώσει. 

Σύσκεψη για το μεταναστευτικό - Τι αλλάζει στη δράση των ΜΚΟ

Όπως είπε ο πρωθυπουργός, μετά την ψήφιση της σχετικής τροπολογίας θα ξεκινήσει να τρέχει η τρίμηνη προθεσμία για την εγγραφή στο μητρώο των ΜΚΟ και θα καλυφθεί η θέση του Ειδικού Γραμματέα ΜΚΟ. Παράλληλα θα επισπευστούν οι διαδικασίες χορήγησης ασύλου, οι επιστροφές μεταναστών, η δημιουργία κλειστών κέντρων και η μετεγκατάσταση μεταναστών στην ενδοχώρα. 

Μεταναστευτικό: Ηχηρό «Όχι» για τις κλειστές δομές

«Το κράτος δικαίου και ο ανθρωπισμός συμβαδίζουν με την εθνική ασφάλεια. Τα σύνορα τώρα φυλάσσονται. Θα γίνει αποσυμφόρηση των νησιών, με προτεραιότητα να δίνεται σε όσους έχουν ήδη λάβει καθεστώς προστασίας. Άσυλο θα έχουν μόνον όσοι πραγματικά το δικαιούνται και όσοι δεν το δικαιούνται και εισέρχονται παράνομα στη χώρα, θα επιστρέφουν σύντομα στην Τουρκία και στις χώρες προέλευσής τους», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, εξειδικεύοντας την αλλαγή πολιτικής που φέρνει η κυβέρνησή του σε σχέση με αυτή που εφάρμοσε τα προηγούμενα χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Μητσοτάκης δεν παρέλειψε, επίσης, ν’ αναδείξει την ανάγκη υποστήριξης από την Ευρώπη τόσο για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης συνολικά, αλλά και για το δίκαιο επιμερισμό των βαρών. 

Σημειώνεται ότι σήμερα ο υπουργός Μετανάστευσης, Ν. Μηταράκης και ο αναπληρωτής υπουργός, Γ. Κουμουτσάκης θα έχουν συνάντηση στο υπουργείο με αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ. 

Επισήμως η ατζέντα της συνάντησης περιλαμβάνει ενημέρωση των στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης από την πλευρά της κυβέρνησης για το πώς εξελίσσεται τα ζητήματα του μεταναστευτικού.

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top