Κουμουτσάκος: «Στήθηκαν ΜΚΟ εν μία νυκτί και λειτούργησαν σαν βδέλλες»

Νέες διευκρινίσεις μετά τις σοβαρές του καταγγελίες

Γιώργος Κουμουτσάκος

Μετά τις χθεσινές του καταγγελίες στη Βουλή για την εμπλοκή ΜΚΟ, δικηγόρων και γιατρών σε κυκλώματα εκμετάλλευσης μεταναστών, ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης, Γ. Κουμουτσάκος επανήλθε κάνοντας λεπτομερή αναφορά στη δράση ορισμένων ΜΚΟ. 

Μεταναστευτικό: Στο μικροσκόπιο οι ΜΚΟ – Βαριές καταγγελίες από Κουμουτσάκο

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα 104,6», ο κ. Κουμουτσάκος τόνισε πως κατά τα χρόνια της κρίσης, ΜΚΟ δημιουργήθηκαν εν μία νυκτί, αποσκοπώντας να αποσπάσουν κονδύλια από την ΕΕ. 

«Διαμορφώθηκε ένας "γαλαξίας" ΜΚΟ άλλων πραγματικά σοβαρών που είχαν πορεία δοκιμασμένη αλλά και άλλων που φτιάχτηκαν εν μια νυκτί αποσκοπώντας να κερδίσουν από τα κονδύλια της ΕΕ. Υπάρχουν ΜΚΟ που στήθηκαν ευκαιριακά για να βγάλουν χρήματα», είπε. 

Επεισόδια στη Μόρια: Γυναίκα προσπάθησε να πάρει το όπλο αστυνομικού

Αποκάλυψε ακόμα ότι σε αρκετά απόκρημνα σημεία που ξεβράζονται βάρκες με μετανάστες, υπάρχουν μέλη ΜΚΟ. 

«Όταν φτάνει μια λέμβος σε βραχώδη ακτή της Μυτιλήνης, την παρατηρεί το Λιμενικό και όταν πάει βρίσκει 3-4 ανθρώπους με κίτρινα και πορτοκαλί γιλέκα τους οποίους ρωτάει "τι κάνετε εδώ;" και η απάντηση που παίρνει είναι "καθαρίζουμε την ακτή", καταλαβαίνετε ότι υπάρχουν βάσιμοι λόγοι για να είμαστε επιφυλακτικοί για τον "γαλαξία" συμφερόντων», τόνισε ο κ. Κουμουτσάκος. 

Διευκρίνισε ωστόσο ότι δεν είναι ισοπεδωτικός και όσα καταγγέλλει δεν αφορούν συνολικά στις ΜΚΟ. Όμως, όπως είπε, «υπάρχουν κάποιες σκοτεινές ανάμεσά τους».

Σε ό,τι αφορά στις καταγγελίες του για γιατρούς και δικηγόρους, ο κ. Κουμουτσάκος τόνισε:

«Όταν αναλάβαμε την κυβέρνηση είχε διαμορφωθεί γύρω από το μεταναστευτικό ένα δίκτυο συμφερόντων που μεγάλωνε λόγω της μεγάλης επιβράδυνσης της αναποτελεσματικής διαδικασίας αιτήσεων ασύλου. Αυτό οδηγούσε στο 80% των αιτούντων να χαρακτηρίζονται ευάλωτοι. Στο δίκτυο αυτό εμπλέκονται γιατροί, δικηγόροι, ΜΚΟ. Όλο αυτό το δίκτυο απέκτησε ρίζες συμφερόντων επί 5 χρόνια πάνω στη διαχείριση της δυστυχίας των ανθρώπων που έρχονταν στη χώρα. Το δίκτυο συμφερόντων που λειτουργούσε ως βδέλλες το βρήκαμε πολύ καλά εγκατεστημένο».

Ο κ. Κουμουτσάκος υπογράμμισε την αναγκαιότητα να πέσει φως στη σκοτεινή δράση του δικτύου αυτού, ενώ επανέλαβε τις υποψίες του για υποκίνηση των επεισοδίων στη Μόρια. 

«Υπάρχει μια χρονική σύμπτωση της διακηρυγμένης βούλησης να μπει τάξη σε αυτό το σκοτεινό δίκτυο και της εξέγερσης που έγιναν στη Μυτιλήνη. Δεν λέω ότι σε δύσκολες καταστάσεις δεν αναπτύσσονται αιτίες που οδηγούν σε αυτές τις εικόνες αλλά δεν μπορεί να παραγνωρίσει κανείς τη χρονική σύμπτωση», είπε.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top