«Αν χειρουργείτο η Ελένη Τοπαλούδη πιθανόν να είχαμε μία περίπτωση Μυρτούς»

Αίτημα να καταθέσει και ο ψυχίατρος που εξέτασε τους κατηγορούμενους

Νέα αποκαλυπτικά στοιχεία βλέπουν το φως της δημοσιότητας από τη δίκη για τον βιασμό και τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη στο Πρωτοδικείο Αθηνών.

Ένταση στη δίκη Τοπαλούδη: «Την πέταξαν ζωντανή στον γκρεμό»

Εντύπωση προκαλούν όσα κατέθεσε ο ιατροδικαστής που εξέτασε τη σορό της άτυχης φοιτήτριας. Όπως είπε «η κοπέλα ήταν ζωντανή όταν την έριξαν από τον γκρεμό. Είχε ένα βαρύ τραύμα στο κεφάλι που την είχε καταστήσει λιπόθυμη. Ο πνιγμός ήταν τελική αιτία θανάτου, ο οποίος επήλθε από την αδυναμία της να αντιδράσει. Δεν υπάρχει συναίνεση στον θάνατο. Όποια συναίνεση να υπήρχε για ερωτική πράξη, δεν μπορούσε να καλύπτει αυτά τα περιστατικά».

«Πιθανότατα να είχαμε μια περίπτωση Μυρτούς»

Ανατριχίλα προκαλεί δε, με την κατάθεσή του ο ιατροδικαστής, βάσει των ευρημάτων στο σώμα της Ελένης. Όπως είπε, η άτυχη φοιτήτρια ενδεχομένως να ζούσε, αν είχε υποβληθεί σε χειρουργείο.

«Αν υπήρχε χειρουργική επέμβαση, ενδεχομένως το κορίτσι να ζούσε. Θα αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα υγείας, αλλά υπήρχε ο χρόνος για να αντιμετωπιζόταν ιατρικά. Πιθανότατα να είχαμε μια περίπτωση Μυρτούς».

Μητέρα Έλληνα κατηγορούμενου: «Ως μητέρα στέκομαι δίπλα στο παιδί μου»

«Να καταθέσει ο ψυχίατρος των κατηγορουμένων»

Στο μεταξύ, χθες, ο συνήγορος του κατηγορύμενου αλβανικής καταγωγής, Στ. Κιουρτζής, κατέθεσε ένα αίτημα στο δικαστήριο: να κληθεί και να εξεταστεί ο ψυχίατρος που εξέτασε τους δύο κατηγορουμένους. Αυτό προκάλεσε μία ένταση, με την εισαγγελέα να ζητά από τους δικηγόρους των κατηγορουμένων να αποσαφηνίσουν τις θέσεις των εντολέων τους.

Δείτε στο βίντεο όσα είπε ο Θεόδωρος Μαντάς στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα»

Ο Θεόδωρος Μαντάς, δικηγόρος του Ροδίτη κατηγορούμενου, συμφώνησε στο αίτημα του συνηγόρου του συγκατηγορούμενου. Μιλώντας στη δημοσιογράφο του Star, Γιώτα Κηπουρού εξήγησε ότι όπως η πολιτική αγωγή κάλεσε τον ιατροδικαστή να απαντήσει σε ερωτήσεις, κατά τον ίδιο τρόπο, συμφωνεί στο να καταθέσει και να απαντήσει σε ερωτήματα ο ψυχίατρος που εξέτασε τους δύο κατηγορούμενους. Ο ίδιος επεσήμανε ότι η υπερασπιστική γραμμή μεταβάλλεται ανάλογα με τα ευρήματα που παρουσιάζονται στην ακροαματική διαδικασία.

 

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα»

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top