Πάτρα: Ψάλτης σκότωσε φίλο του και μετά τον «διάβασε»

Εκδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό η υπόθεση

ευαγγέλιο

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Πατρών κάθισε για δεύτερη φορά ένας 82χρονος, ο οποίος τον Νοέμβριο του 2016 είχε δολοφονήσει έναν 45χρονο Βούλγαρο στα Καμίνια Πατρών. 

Όλα έγιναν στο κτήμα του δράστη, δίπλα στην εκκλησία του χωριού, όπου διατηρούσε εξοχικό και κάποιες αποθήκες. Εκεί φιλοξενούσε και το θύμα με τη σύζυγό του. 

Την ημέρα της δολοφονίας ο 45χρονος Βούλγαρος είχε οργανώσει ένα τραπέζι, στο οποίο κάλεσε και τον 82χρονο σπιτονοικοκύρη του. 

Το γλέντι είχε ανάψει για τα καλά και οι παριστάμενοι έτρωγαν και έπιναν αλκοόλ από τις 14:00 το μεσημέρι έως και τις 17:30 το απόγευμα. 

Κάποια στιγμή, ο δράστης παρατήρησε ότι του έλειπαν κάποια εργαλεία από την αποθήκη και άρχισε ένας λεκτικός διαπληκτισμός με το θύμα. Ο 45χρονος φέρεται να τον έβρισε και τότε εκείνος πήγε στην αποθήκη πήρε μια κοντόκανη καραμπίνα και του ζήτησε να πάρει πίσω τις προσβολές. 

Το θύμα κινήθηκε εναντίον του με μια σιδερόβεργα και τότε ο δράστης τον πυροβόλησε εξ επαφής στο πρόσωπο, σκοτώνοντάς τον. Αυτό που ακολούθησε δεν το περίμενε κανείς. Ο ηλικιωμένος, που ήταν ψάλτης και επίτροπος στην ενορία της γειτονιάς του, πήγε πάνω από το σώμα του Βούλγαρου που ψυχορραγούσε και τον… διάβαζε. 

Ο συνήγορός του υποστήριξε πως ο πελάτης του είχε μειωμένο καταλογισμός, καθώς είχε κάνει χρήση φαρμάκων σε συνδυασμό με αλκοόλ. 

Μετά το επεισόδιο, ο 82χρονος πέταξε την καραμπίνα και πήρε το λεωφορείο του ΚΤΕΛ για να επιστρέψει στο σπίτι του στην Πάτρα. Η αστυνομία ακινητοποίησε το λεωφορείο στην Ακτή Δυμαίων και τον συνέλαβε. 

Πρωτόδικα είχε καταδικαστεί για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε 15 χρόνια κάθειρξη και εξέτιε την ποινή του στο αναρρωτήριο των φυλακών.

Χτες το Εφετείο του έδωσε το δικαίωμα να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του στο σπίτι του, λόγω της κατάστασης της υγείας του. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top