Πατέρας Παναγιώτη - Ραφαήλ: «Πιάνει παιχνίδια και είναι χαρούμενος»

Ο μικρούλης δεν είχε παρενέργειες από τη γονιδιακή θεραπεία

Βίντεο από το κεντρικό δελίο ειδήσεων του Star

Θετικές είναι οι εξελίξεις στην υγεία του μικρού Παναγιώτη-Ραφαήλ, ο οποίος στέκεται για πρώτη φορά στα πόδια του. Οι γονείς του είναι αισιόδοξοι για την πορεία του και δεν παύουν να χαμογελούν. 

Μικρός Παναγιώτης – Ραφαήλ: Χαμόγελα και αισιοδοξία για την υγεία του

Ο πατέρας του Παναγιώτη-Ραφαήλ, Γιώργος Γλωσσιώτης, μίλησε στον «Ελεύθερο Τύπο» και περιέγραψε την πορεία του παιδιού τους τελευταίους δύο μήνες που βρίσκονται στη Βοστόνη για τη θεραπεία.

«Παρόλο που είναι κατά τους γιατρούς πολύ νωρίς από την ημέρα που έγινε στον μικρό η έγχυση της γονιδιακής θεραπείας, έχουμε δει αποτελέσματα. Στέκεται στα πόδια του μόνος του, χωρίς υποστήριξη, κάτι που ήταν αδύνατο πριν έρθουμε στην Αμερική. Επίσης, μπορεί να καθίσει για πολλή ώρα με σωστή θέση του σώματός του, ενώ καθόταν μόνο για 10-15 λεπτά και με έντονο καμπούριασμα. Μετά από αυτό τον χρόνο τού ήταν αδύνατο. Πιάνει παιχνιδάκια, παίζει, σηκώνει βιβλία με τα χέρια του και είναι πολύ χαρούμενος. Αυτό είναι συναρπαστικό. Υπάρχει μεγάλη αλλαγή στην ψυχολογία του παιδιού, καθώς μπορεί και αποκτά αυτονομία», είπε ο κ. Γλωσσιώτης.

Στέκεται στα πόδια του για πρώτη φορά ο μικρός Παναγιώτης - Ραφαήλ!

Όσο για τον Έλληνα γιατρό, Βασίλη Δάρρα, που έχει αναλάβει τη γονιδιακή θεραπεία του μικρούλη, ο πατέρας είπε «πρόκειται για έναν εξαιρετικό επιστήμονα και άνθρωπο, τον οποίο ευχαριστούμε πολύ για όσα προσφέρει στο παιδί μας. Αυτός ήταν και ο λόγος για τον οποίο επιλέξαμε το συγκεκριμένο νοσοκομείο. Η κλινική θεωρείται κορυφαία σε όλο τον κόσμο».

Η οικογένεια, εάν η πορεία της υγείας του Παναγιώτη - Ραφαήλ συνεχίσει να έχει θετική εξέλιξη, σε περίπου ενάμιση μήνα θα επιστρέψει στην Ελλάδα. «Ευτυχώς, το παιδί δεν είχε παρενέργειες. Κάναμε εξετάσεις αίματος κάθε εβδομάδα, μετά πολύ γρήγορα ξεκίνησε ανά δύο εβδομάδες, καθώς έβγαιναν καλές. Επίσης, κάποιες άλλες εξετάσεις τις κάνουμε πλέον ανά μήνα. Μόλις σταματήσει την κορτιζόνη, της οποίας η δόση επίσης έχει μειωθεί πολύ, επιστρέφουμε πίσω», εξηγεί ο πατέρας του αγοριού.

Γονείς Παναγιώτη-Ραφαήλ: «Σας ευχαριστούμε! Φιλιά από τον μικρό μας ήρωα»

Με την επιστροφή στην Ελλάδα, ο Παναγιώτης-Ραφαήλ θα συνεχίσει να λαμβάνει την εγκεκριμένη στην Ευρώπη θεραπεία που λάμβανε και πριν πάει στις ΗΠΑ, η οποία χορηγείται ανά τέσσερις μήνες, καθώς και να ακολουθεί θεραπείες ειδικής αγωγής. «Ο φυσικοθεραπευτής στον οποίο πηγαίναμε τον Παναγιωτάκη τον είχε από τριών μηνών στα χέρια του. Τον πονάει. Ασχολείται μαζί του. Αυτό που έχουμε στην Ελλάδα είναι σπάνιο και ανεκτίμητο», αναφέρει ο κ. Γλωσσιώτης.

Ο κ. Γλωσσιώτης μίλησε και για τον κόσμο που στήριξε όλη αυτή την προσπάθεια. «Ακόμη και τώρα χτυπούν δεκάδες τηλέφωνα καθημερινά και ρωτούν πώς πάει ο μικρός. Ομογενής ξεκίνησε μια ημέρα από τα Νέα Υόρκη, έκανε 4,5 ώρες ταξίδι, ήρθε απλώς στην είσοδο της πολυκατοικίας, άφησε ένα δώρο για τον Παναγιώτη και έφυγε. Είναι πολύ συγκινητικό» είπε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top