Ο Γιώργος Τσούκαλης τιμήθηκε από την Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών

Για τον συνεχή αγώνα και τη μάχη του ενάντια στους αρχαιοκάπηλους

Γιώργος Τσούκαλης

Η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας στην αίθουσα «Μιχαήλ Αβέρωφ» της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών, τίμησε με το «ΑΡΙΣΤΕΙΟΝ» τον ερευνητή – συγγραφέα, Σύμβουλο Πολιτιστικής Κληρονομιάς, κ. Γιώργο Τσούκαλη για τη διάσωση των θησαυρών της Αρχαιολογικής Κληρονομιάς από τους αρχαιοκάπηλους που λεηλατούν τη χώρα μας.

Την Παρασκευή, 13 Δεκεμβρίου 2019, στις 7 το βράδυ, ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών Λευτέρης Β Τζόκας, αναφέρθηκε εγκωμιαστικά για τον πολυβραβευμένο ερευνητή και σωτήρα της Πολιτιστικής Κληρονομιάς μας Γιώργο Τσούκαλη.

Η αναγνώριση της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών είναι καταφανής στον Γιώργο Τσούκαλη «για τον συνεχή αγώνα και τη μάχη που δίνει καθημερινώς, ενάντια των αρχαιοκαπήλων για την επιστροφή των θησαυρών ανεκτίμητης αξίας και επαναπατρίσθηκαν με προσωπική του πρωτοβουλία στην κοιτίδα του Πολιτισμού, την Ελλάδα μας».

Δεν είναι η μόνη φορά που η Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών βραβεύει τον Γιώργο Τσούκαλη, καθώς του απενεμήθη το Χρυσό Μετάλλιο Πνευματικής Αξίας Α’ Τάξεως μετά Διπλώματος το 2017 και εξελέγη παμψηφεί αριστίνδην μέλος της Ε.Ε.Λ. που αναγνωρίζεται διεθνώς η προσφορά του με τη συνεχή προβολή και την ουσιαστική συμβολή του για την αποκάλυψη και πάταξη ολοκληρωτικά των κυκλωμάτων της αρχαιοκαπηλίας.

Στην ίδια εκδήλωση τιμήθηκαν Καθηγητές Πανεπιστημίων, συγγραφείς, δημοσιογράφοι, άνθρωποι του Πολιτισμού, σκηνοθέτες κ.α. Ο Γιώργος Τσούκαλης ευχαρίστησε τον Πρόεδρο και το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών για την τιμητική διάκριση.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top