Πυρκαγιά στο Μάτι: Νέα μήνυση από τα παιδιά δύο γυναικών που πέθαναν

Σε βάρος δύο υψηλόβαθμων στελεχών της ΕΛ.ΑΣ

φωτιά στο Μάτι
Πηγή φωτογραφίας: Θανάσης Δημόπουλος/Eurokinissi

Νέα μήνυση κατατέθηκε στον Άρειο Πάγο από τα παιδιά δύο γυναικών που έχασαν τη ζωή τους στη φονική πυρκαγιά στο Μάτι η οποία άφησε πίσω της 102 νεκρούς.

Η μήνυση στρέφεται σε βάρος δύο πρώην υψηλόβαθμων στελεχών της ΕΛ.ΑΣ στους οποίους οι μηνυτές καταλογίζουν δυο κακουργήματα κι ένα πλημμέλημα: Ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο, έκθεση και παράβαση καθήκοντος.

Φονική πυρκαγιά- Μάτι: Απορρίφθηκε η ανάθεση της υπόθεσης σε εφέτη ανακριτή

Κόλαφος το πόρισμα για τη φωτιά στο Μάτι: Ψευδή στοιχεία και ανακρίβειες

«Τρέχω να σωθώ, καίγομαι»

«Έχασα τη μητέρα μου χωρίς να φταίει σε κάτι. Ελπίζω να αποδοθεί Δικαιοσύνη. Τρέχω να σωθώ καίγομαι, ήταν τα λόγια της στην τελευταία μας επικοινωνία» δήλωσε ο συγγενής ενός από τα δύο θύματα.

Οι μηνυτές εστιάζουν στην αξιοποίηση των εναερίων μέσων τις ώρες της φωτιάς αναφέροντας ότι: «Από τις 7 το βράδυ της 23ης Ιουλίου του 2018, οπότε είχε μειωθεί αισθητά η ταχύτητα του ανέμου, μπορούσαν σύμφωνα με τα μετεωρολογικά δεδομένα να απογειωθούν τα ελικόπτερα για να διασώσουν στέλνοντας ταυτόχρονα την ακριβή εικόνα στο ενιαίο συντονιστικό κέντρο επιχειρήσεων και διάσωσης. Όπως δεν το έπραξαν!»

Τραγωδία στο Μάτι: To «φονικό» κοκτέιλ που έκανε ανεξέλεγκτη την πυρκαγιά

Επίσης, αναφέρουν ότι η υπηρεσία Εναερίων μέσων της ΕΛΑΣ «έκλεισε στις 9 δηλαδή την ημέρα της απόλυτης καταστροφής αποφασίστηκε από τους εγκαλούμενους να τηρηθεί το σύνηθες ωράριο».

Τέλος προτείνουν την εξέταση πέντε νέων μαρτύρων, αξιωματικών στην υπηρεσία νέων μέσων από τον ανακριτή που διενεργεί για την έρευνα.

Του Κωνσταντίνου Γεώργιζα 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top