Φονική πυρκαγιά- Μάτι: Απορρίφθηκε η ανάθεση της υπόθεσης σε εφέτη ανακριτή

Θα έπρεπε να ξεκινήσει από την αρχή με μια ογκωδέστατη δικογραφία

ένας χρόνος μετά τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι

Η ολομέλεια του συμβουλίου Εφετών υιοθετώντας τη σχετική αρνητική εισήγηση, απέρριψε με συντριπτική πλειοψηφία το αίτημα να ανατεθεί η υπόθεση της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι σε εφέτη ανακριτή. 

Τραγωδία Μάτι: Στις 21 Νοεμβρίου ο ορισμός Εφέτη Ανακριτή

Βαρβάρα Φύτρου:«Η ασυνεννοησία των υπηρεσιών έκαψε τους ανθρώπους μου»

Κόλαφος το πόρισμα για τη φωτιά στο Μάτι: Ψευδή στοιχεία και ανακρίβειες

Από τους άνω των 85 δικαστικούς λειτουργούς μόνο 3 συντάχθηκαν με το αίτημα. Σύμφωνα με πληροφορίες καταλυτικό ρόλο στην απόφαση έπαιξε έγγραφο του προϊσταμένου  του Πρωτοδικείου Αθηνών, με το οποίο ενημέρωσε την ολομέλεια εφετών ότι εντός του Δεκεμβρίου ο τακτικός ανακριτής ολοκληρώνει την κύρια ανάκριση με τις απολογίες των κατηγορουμένων.

Σε περίπτωση που η υπόθεση πήγαινε σε εφέτη ανακριτή θα έπρεπε να ξεκινήσει σχεδόν από την αρχή με μια ογκωδέστατη δικογραφία χιλιάδων σελίδων. 

Υπενθυμίζεται ότι αυτή ήταν η δεύτερη σύγκληση της Ολομέλειας Εφετών που προγραμματίζεται σχετικά με την πολύνεκρη πυρκαγιά στο Μάτι, καθώς η πρώτη στις αρχές Σεπτεμβρίου, είχε ματαιωθεί λόγω έλλειψης απαρτίας.

Οι οικογένειες των θυμάτων επιθυμούσαν την ανάθεση της υποθέσεως σε ειδικό εφέτη ανακριτή, προκειμένου να διερευνηθεί η υπόθεση της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι με τους 102 νεκρούς, «από εμπειρότερο δικαστικό λειτουργό για την ουσιαστική διακρίβωση της αλήθειας» όπως είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ο δικηγόρος της Βαρβάρας Φύτρου, Βασίλης Καπερνάρος.

του Κωνσταντίνου Γεώργιζα

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top