Κακοκαιρία «Γηρυόνης»: Βιβλική καταστροφή στην Κινέτα - Κινδύνευσαν ζωές

Παραμένει κλειστή η εθνική οδός Αθηνών - Κορίνθου

Ο «Γηρυόνης» επιβεβαίωσε τη… φήμη του και έδειξε την τρομερή ορμή του, περνώντας από την Αττική. Η σφοδρή καταιγίδα που ξέσπασε αργά το βράδυ και συνεχίστηκε το πρωί προκάλεσε σοβαρά προβλήματα σε όλο τον νομό, με τις αρχές να βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού. 

Παρακολουθήστε καθημερινά την πρόγνωση του καιρού σύμφωνα με την Ε.Μ.Υ. από το Star

Η εθνική οδός Αθηνών – Κορίνθου είναι κλειστή στο ρεύμα προς Κόρινθο από το 54ο χιλιόμετρο μέχρι το 62ο χιλιόμετρο και στο ρεύμα προς Αθήνα στο ύψος του 62ου χιλιόμετρου με αποτέλεσμα η τροχαία να σταματά τα οχήματα στα διόδια της Ελευσίνας και του Ισθμού.

Από την κακοκαιρία υπερχείλισε το ρέμα της Πίκκας στην Κορινθία, με αποτέλεσμα το νερό να φτάσει στο ύψος της Εθνικής οδού. 

Ξεκίνησε η επιδείνωση του καιρού-Δείτε που θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία

Επίσης διεκόπη η κυκλοφορία και στην παλαιά Εθνική οδό, ενώ έχει δοθεί εντολή σε κατοίκους μεμονωμένων κατοικιών στην Κινέτα να είναι έτοιμοι σε περίπτωση που τους ζητηθεί να εκκενώσουν τα σπίτια τους. 

Δυνητικά επικίνδυνος ο «Γηρυόνης»: Σε κατάσταση συναγερμού η Αττική

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της «Ολυμπίας Οδού» η εθνική οδός Αθηνών-Κορίνθου η κυκλοφορία στο ρεύμα προς Κόρινθο θα πάρει πάρα πολύ χρόνο για να αποκατασταθεί και γι' αυτό κάλεσε όσους έχουν προγραμματίσει ταξίδι προς την Πελοπόννησο να το αναβάλουν. Για το ρεύμα προς Αθήνα η εκτίμησή του ήταν ότι «κάτι θα γίνει τις επόμενες ώρες».

Πλημμύρες στην Κινέτα

Εικόνες Μάνδρας, καταγράφηκαν στην Κινέτα, αλλά και σε ολόκληρη τη Δυτική Αττική, που «μαστιγώνεται» από το βράδυ από τη σφοδρή κακοκαιρία. 

Εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής ανακοίνωσε πως από την περιοχή της Κινέτας υπήρξαν 40 κλήσεις, από τις οποίες οι 27 αφορούσαν απομακρύνσεις κατοίκων από τα σπίτια τους που είχαν πλημμυρίσει και 13 αντλήσεις υδάτων. 

Κακοκαιρία: Μετρούν τις πληγές τους στην Ολυμπιάδα Χαλκιδικής και στη Θάσο

Ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας,κ Ν. Χαρδαλιάς τονισε πως στην Κινέτα κινδύνευσαν ανθρώπινες ζωές. 

«Βρεθήκαμε πολύ κοντά στο να χάσουμε ανθρώπινες ζωές. Αυτό ευτυχώς δεν συνέβη διότι υπήρξε έγκαιρη αντιμετώπιση των καιρικών φαινομένων από τους άνδρες της πυροσβεστικής, της αστυνομίας και των ανδρών του στρατού όπου χρειάστηκε να παρέμβουν για να απεγκλωβίσουν ανθρώπους όταν χρειάστηκαν βοήθεια», είπε

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έκλεισε τη σιδηροδρομική γραμμή του Προαστιακού από το Κιάτο προς τον Πειραιά και αντίστροφα. 

Σπίτια έχουν πλημμυρίσει, δρόμοι έχουν καταστραφεί, ενώ πληροφορίες κάνουν λόγο για αυτοκίνητα που έχουν παρασυρθεί στη θάλασσα. 

Στο Κέντρο Επιχειρήσεων μετέβη εσπευσμένα και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος πραγματοποίησε έκτακτη σύσκεψη με τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, κ. Χαρδαλιά, με τη συμμετοχή και επιτελικών στελεχών της Πυροσβεστικής.

Σοβαρά προβλήματα και στην Αθήνα

Έντονα προβλήματα προκλήθηκαν και στην Αθήνα. Τα ξημερώματα διεκοπή η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Πειραιώς από το ύψος της Χαμοστέρνας έως την Ηρακλειδών, λόγω μεγάλης συσσώρευσης υδάτων εξαιτίας της συνεχούς βροχής που έφερε ο «Γηρυόνης». Πάντως λίγες ώρες αργότερα η κυκλοφορία στο σημείο αυτό αποκαταστάθηκε. 

Παράλληλα, στην Ακτή Βασιλείαδη, στο λιμάνι του Πειραιά, από την πύλη Ε-3 στο ρεύμα προς Κερατσίνι, ο δρόμος είναι επίσης κλειστός λόγω συσσώρευσης υδάτων, όπως και στη λεωφόρο Σαλαμίνος από τη Ζωοδόχο Πηγή έως τη Λεωφόρο Φανερωμένης. 

Λόγω των κακών καιρικών συνθηκών και των ισχυρών ανέμων που επικρατούν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές, δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των “δελφινιών” για τον Αργοσαρωνικό. Τα δρομολόγια εκτελούνται μόνο με πλοία συμβατικού τύπου.

Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας: «Αποφύγετε άσκοπες μετακινήσεις»

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας εξέδωσε έκτακτη ανακοίνωση με την οποία ζητεί από τους κατοίκους της Αττικής να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις έως τις 10:00 το πρωί. 

Οι προβλέψεις κάνουν λόγο για πλημμυρικά φαινόμενα και η Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας, έκανε επείγουσα σύσταση/ έκκληση προς τους πολίτες να αποφύγουν το πρωί τις μετακινήσεις.

Ο καιρός σήμερα – Αναλυτική πρόγνωση 

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που κατά τόπους θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις φέρνει ο καιρός σήμερα. Τις πρωινές ώρες θα επηρεαστούν η δυτική Στερεά, η δυτική Πελοπόννησος και πιθανώς τα νησιά του Ιονίου και η Ήπειρος, μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες η ανατολική Στερεά, η ανατολική Πελοπόννησος, η Εύβοια, η Κρήτη, μέχρι το απόγευμα η Θεσσαλία, οι Σποράδες, οι Κυκλάδες, τα νησιά του βορείου και του ανατολικού Αιγαίου και μέχρι τις βραδινές ώρες η δυτική και κεντρική Μακεδονία και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 με 9 μποφόρ. Βαθμιαία από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές κυρίως στα βόρεια.

ΑΘΗΝΑ, ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές τις πρωινές ώρες και βαθμιαία βελτίωση. Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 7 και πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ. Βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές μέχρι τις βραδινές ώρες. Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ. Τις βραδινές ώρες θα εξασθενήσουν και θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 12 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, οι οποίες στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, θα είναι κατά τόπους ισχυρές μέχρι τις βραδινές ώρες. Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 5 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Τις βραδινές ώρες θα εξασθενήσουν και θα στραφούν στα δυτικά σε βόρειους βορειοδυτικούς. Θερμοκρασία: Από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, οι οποίες τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρές στα νησιά του Ιονίου, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο και πιθανώς την Ήπειρο. Άνεμοι: Στα βόρεια νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 7 που γρήγορα θα εξασθενήσουν. Στα νότια δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές, μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες στην ανατολική Πελοπόννησο, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και μέχρι το απόγευμα στη Θεσσαλία και τις Σποράδες. Τα φαινόμενα από αργά το απόγευμα θα σταματήσουν. Άνεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ. Βαθμιαία από τα νότια θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές, μέχρι τις μεσημβρινές ώρες στην Κρήτη και μέχρι το απόγευμα στις Κυκλάδες. Τα φαινόμενα τις βραδινές ώρες θα εξασθενήσουν. Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Βαθμιαία από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 14 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές, μέχρι το απόγευμα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και μέχρι τις βραδινές ώρες στα Δωδεκάνησα. Άνεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 7 και τοπικά 8 με 9 μποφόρ. Βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Θερμοκρασία: Από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Ο καιρός αύριο Τρίτη 26-11-2019
Στα δυτικά νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα νότια, και σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα, που θα είναι κατά τόπους έντονα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου μέχρι το μεσημέρι, στα Δωδεκάνησα μέχρι και τις απογευματινές ώρες, στην Κρήτη και πιθανώς στις Κυκλάδες από αργά το πρωί μέχρι το απόγευμα και πιθανώς στη Μακεδονία τις πρώτες πρωινές ώρες, από το βράδυ θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ, από το απόγευμα θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα νότια.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top