Κακοκαιρία: Μετρούν τις πληγές τους στην Ολυμπιάδα Χαλκιδικής και στη Θάσο

Κυβερνητικό κλιμάκιο πραγματοποιεί αυτοψία

Τις πληγές τους μετρούν οι κάτοικοι σε Ολυμπιάδα Χαλκιδικής και Θάσο. Οι καταστροφές τεράστιες. Οι περιουσίες τους θαμμένες στις λάσπες, ενώ κάτοικοι και αρμόδιες υπηρεσίες δίνουν μάχη με το χρόνο, καθώς τις επόμενες ώρες αναμένεται και νέα κακοκαιρία. 

Καιρός: Τρεις φάσεις θα έχει ο «Γηρυόνης» - Πού και πώς θα «χτυπήσει»

Δεν περνούσε η νύχτα στην Ολυμπιάδα Χαλκιδικής. Όλο το βράδυ οι κάτοικοι με το πόδια τους βυθισμένα στις λάσπες προσπαθούσαν να σώσουν ότι απέμεινε.

Καιρός: Έρχεται ο «Γηρυόνης» με ισχυρές βροχές και θυελλώδεις ανέμους

Σύμφωνα με τους κατοίκους όλα έγιναν μέσα σε δευτερόλεπτα, όταν φούσκωσε το ποτάμι και παρέσυρε τα πάντα στο πέρασμά του. 

Η ορμή του χειμάρρου παρέσυρε ακόμα και τροχόσπιτα, ενώ το μέγεθος της καταστροφής αποκαλύφθηκε με το πρώτο φως της μέρας. 

Θάσος: Δραματική η κατάσταση λόγω κακοκαιρίας - Πρωτοφανής η βροχή

Οι δρόμοι στην Ολυμπιάδα θυμίζουν απέραντο βάλτο. Οι δρόμοι έχουν εξαφανιστεί κάτω από τόνους λάσπης, ενώ πλημμύρισαν σπίτια και αγροτικές καλλιέργειες. 

Στην Ολυμπιάδα Χαλκιδικής από το πρωί βρίσκεται κυβερνητικό κλιμάκιο, που πραγματοποιεί αυτοψία και καταγράφει τα προβλήματα.

Με επικεφαλής τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο πραγματοποιήθηκε σύσκεψη, όπου αποφασίστηκε εγρήγορση και σχεδιασμός τις αμέσως επόμενες ώρες, ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα ενόψει του νέου κύματος κακοκαιρίας.

Βιβλική καταστροφή στη Θάσο

Ίδια εικόνα και στη Θάσο. Υπόγεια και επιχειρήσεις έχουν πλημμυρίσει. Το οδικό δίκτυο σε κάποια σημεία έχει καταστραφεί. Με απόφαση του υπουργού Εθνικής Άμυνας στη Θάσο μεταφέρονται μηχανήματα του Δ’ Σώματος Στρατού.

Από αύριο το πρωί αναμένεται και νέα κακοκαιρία η οποία έχει ονομαστεί Γηρυόνης. Έντονες βροχές και καταιγίδες θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά και αναμένεται να εγκαταλείψει τη χώρα από το βράδυ της Τρίτης.

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top