Ξεκίνησε η επιδείνωση του καιρού-Δείτε που θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία

Επί ποδός βρίσκονται οι δήμοι σε όλη την Ελλάδα

Λίγο μετά τις 11 το βράδυ της Κυριακής και προς τα μεσάνυχτα θα χτυπηθούν με μεγάλη σφοδρότητα οι περιοχές του Ξυλόκαστρου - Άργους - Κορίνθου. 

Μετά τα μεσάνυχτα και προς τις 02:00 αρχικά η Δυτική Αττική και στη συνέχεια η Βορειοανατολική Αττική (Καπανδρίτι, Μαραθώνας, Νέα Μάκρη) και στα Ανατολικά. Θα υποχωρήσει μετά τις 08:00 το πρωί της Δευτέρας και ίσως κατά τις 10:00 το πρωί να έχει ήλιο.

Παρακολουθήστε καθημερινά την πρόγνωση του καιρού σύμφωνα με την Ε.Μ.Υ. από το Star

Ανακοίνωση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για έκτακτα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα

Για το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού της ΕΜΥ/ΕΜΚ, που ισχύει από σήμερα Κυριακή, μέχρι και την Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2019 ενημερώνει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Δυνητικά επικίνδυνος ο «Γηρυόνης»: Σε κατάσταση συναγερμού η Αττική

Η ΠΚΜ προειδοποιεί να είναι σε ετοιμότητα - επιφυλακή όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, ειδικά στις περιοχές όπου εκδηλώθηκαν έντονα καιρικά φαινόμενα το τελευταίο διάστημα (όπως στη Χαλκιδική), αλλά και όπου υπάρχουν ρέματα και χείμαρροι. Επίσης, με εντολή του περιφερειάρχη Απόστολου Τζιτζικώστα, όλος ο μηχανισμός της ΠΜΚ θα είναι σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση των καιρικών φαινομένων, που αναμένονται.

Παράλληλα, η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους, που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Ειδικότερα, συνιστά στους πολίτες να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, της τροχαίας, κ.α. και να ενημερώνονται από την ιστοσελίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Να αποφεύγουν εργασίες υπαίθρου, ή εργασίες στη θάλασσα κατά τη διάρκεια των έντονων φαινομένων, να αποφεύγουν τη διέλευση με όχημα, ή πεζοί, χειμάρρων, ρεμάτων, να φροντίζουν για τον εφοδιασμό σε καύσιμα και για την λειτουργικότητα των οχημάτων τους, να ασφαλίσουν αντικείμενα που μπορεί να παρασυρθούν από νερό, ή ανέμους, κ.α.


Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Σαββατοκύριακου του STAR
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top