Νέα κακοκαιρία από το μεσημέρι της Κυριακής- Ποιες περιοχές επηρεάζει

Έρχονται χιονοπτώσεις στα ορεινά ηπειρωτικά

Πρόσκαιρη βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός το Σάββατο, στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, αν και θα υπάρξουν κάποιες πρόσκαιρες βροχές στα ηπειρωτικά, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Θοδωρή Κολυδά στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star.

Καιρός: Ορμητικοί χείμαρροι και δρόμοι «ποτάμια»-Προβλήματα και στην Αττική

Κακοκαιρία στην Αττική:Πάνω από 1.200 κεραυνοί - Νέα επιδείνωση την Κυριακή

Μεταβολή του καιρού την Κυριακή

Από το μεσημέρι της Κυριακής αναμένεται μεταβολή του καιρού, από τα δυτικά, με βροχές και καταιγίδες, που σταδιακά θα ενταθούν.

Τα φαινόμενα θα είναι, κατά τόπους, έντονα στη δυτική και τη νότια χώρα και εκτός από τη δυτική Ελλάδα, θα επηρεαστούν, επίσης οι δυτικές Κυκλάδες και η περιοχή της Κρήτης.

Eικόνες Αποκάλυψης: Καταστροφές από την κακοκαιρία σε όλη την Ελλάδα

Χιονοπτώσεις στα ορεινά τη Δευτέρα

Όλο αυτό το σύστημα, μέσα στη Δευτέρα, θα επεκταθεί ανατολικότερα και θα επηρεάσει σχεδόν όλη τη χώρα, με τα περισσότερα φαινόμενα στα κεντρικά και στα νότια.

Επίσης, δε θα λείψουν κάποιες παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά ηπειρωτικά, σε μεγάλο, όμως, υψόμετρο, λόγω των νοτιάδων, οι οποίοι θα είναι αρκετά ενισχυμένοι και τοπικά, θα είναι θυελλώδεις και θα φτάνουν και τα οκτώ μποφόρ στα πελάγη. 

Πιο ενισχυμένοι θα είναι οι άνεμοι στο Αιγαίο, όπου θα φτάνουν «γεμάτα» τα οκτώ μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο θα αρχίσουν σταδιακά να στρέφονται σε βοριάδες και μέσα στη Δευτέρα, στη δυτική Ελλάδα, ο καιρός θα αρχίσει να παρουσιάζει βελτίωση.

Την Τρίτη, ο άστατος καιρός θα διατηρηθεί μόνο στις ανατολικές περιοχές, με μικρή κάμψη της θερμοκρασίας.
 

Δείτε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top