Κακοκαιρία στην Αττική:Πάνω από 1.200 κεραυνοί - Νέα επιδείνωση την Κυριακή

Σε ισχύ το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ

Δείτε στο video από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star την πρόβλεψη του μετεωρολόγου Θοδωρή Κολυδά αλλά και τις καταστροφές που άφησε πίσω της η κακοκαιρία σε όλη την Ελλάδα

Ισχυρές τοπικά καταιγίδες έπληξαν τους νομούς Βοιωτίας και Αττικής, καθώς και την πόλη της Αθήνας τις απογευματινές ώρες της Πέμπτης, δίνοντας περισσότερους από 1.200 κεραυνούς και σημαντικά ύψη βροχόπτωσης. Την Κυριακή αναμένεται νέα επιδείνωση του καιρού.

Όπως εξήγησε ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star,  από την Κυριακή το απόγευμα και από τα Δυτικά, το νέο κύμα κακοκαιρίας, θα προκαλέσει ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως σε νότια και δυτική Πελοπόνησσο.

Σταδιακά θα επηρεάσει την υπόλοιπη κεντρική και νότια ηπειρωτική Ελλάδα, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Το σύστημα αυτό τη Δευτέρα θα επηρεάσει σχεδόν όλη τη χώρα με τα περισσότερα έντονα φαινόμενα στη κεντρική και νότια Ελλάδα.

Η γεωγραφική κατανομή των βροχοπτώσεων στην Αττική και τους γύρω νομούς έως τις 19:00 απεικονίζεται στο χάρτη από το Μετεωρολογικό και Κλιματικό Παρατηρητήριο Αττικής. Ο χάρτης προκύπτει από τις μετρήσεις 72 μετεωρολογικών σταθμών δείχνοντας πόσο σημαντική είναι η ύπαρξη πυκνού δικτύου μετεωρολογικών σταθμών.

Στον χάρτη φαίνονται οι κεραυνοί που καταγράφηκαν σύμφωνα με το σύστημα ανίχνευσης κεραυνών «ΖΕΥΣ», μέχρι τις 19:00, επαληθεύοντας την πρωινή πρόγνωση του προγνωστικού συστήματος TALOS-ΕΡΜΗΣ.

Παρακολουθήστε καθημερινά την πρόγνωση του καιρού σύμφωνα με την Ε.Μ.Υ. από το Star

Καταιγίδα πάνω από την Αττική. Φωτογραφία: Γιάννης Λιάκος/InTime

Ισχυρές καταιγίδες έπληξαν επίσης μεγάλο μέρος της χώρας με τα ισχυρότερα φαινόμενα να εντοπίζονται στη Χαλκιδική και στο Βορειοανατολικό Αιγαίο. Εντυπωσιακές είναι οι καταγραφές των μετεωρολογικών σταθμών στη Θάσο όπου καταγράφηκαν 102 χιλιοστά βροχής και στην Ιερά Μονή Βατοπαιδίου όπου καταγράφηκαν 92 χιλιοστά βροχής. 

Σφοδρή κακοκαιρία στη Θάσο – Κλειστά τα σχολεία την Παρασκευή

Στον πίνακα αναγράφονται οι 8 μεγαλύτερες καταγραφές βροχόπτωσης έως τις 19:00 το βάδυ της Πέμπτης 21/11, σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr.

Σε ισχύ το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, αύριο Παρασκευή περιμένουμε τις πρώτες πρωινές ώρες έντονα φαινόμενα στην ανατολική Κρήτη και τις ανατολικές Κυκλάδες, μέχρι το μεσημέρι στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα και μέχρι αργά το απόγευμα τα ανατολικά τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας (περιοχή Χαλκιδικής), την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βόρειου Αιγαίου και πιθανώς πρόσκαιρα τις Σποράδες.

Νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού: Έρχονται καταιγίδες και μποφόρ

Στους χάρτες αποτυπώνεται η γεωγραφική κατανομή των αθροιστικών βροχοπτώσεων έως και τις μεσημεριανές ώρες της Παρασκευής, όπως προβλέπονται από το περιοχικό προγνωστικό μοντέλο BOLAM, και η ένταση της ηλεκτρικής δραστηριότητας τις μεσημεριανές ώρες της Πέμπτης σύμφωνα με το προγνωστικό σύστημα TALOS-ΕΡΜΗΣ.

Mαύρο σύννεφο πάνω από την Αθήνα. Φωτογραφία: Γιάννης Λιάκος/InTime

Προβλήματα λόγω της κακοκαιρίας

Στη λεωφόρο Κηφισίας, τον Κηφισό και την είσοδο της εθνικής οδού Αθηνών- Κορίνθου, στο ύψος του Σκαραμαγκά, παρατηρήθηκε ιδιαίτερα αυξημένη κίνηση, σύμφωνα με την ενημέρωση από την Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής, λόγω της έντονης βροχόπτωσης.

Παράλληλα, διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Κυριαζή, στην Κηφισιά, από τη συμβολή της με τη λεωφόρο Κηφισίας έως την οδό Αγίου Τρύφωνος, λόγω θραύσης αγωγού ύδρευσης.

Εντυπωσιακή εικόνα από το πέρασμα της κακοκαιρίας πάνω από την πρωτεύουσα. Φωτογραφία: Γιάννης Λιάκος/InTime  
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top