Κρήτη: Καυγάδισαν για τα χωριά τους και ο 15χρονος έβγαλε ψεύτικο όπλο

Μάλωναν για το ποιο μέρος βγάζει τους πιο δυνατούς άνδρες

Καυγά για τα... χωριά τους φαίνεται πως είχαν οι μαθητές στην Κρήτη που λογομάχησαν στο σχολείο και ο ένας έβγαλε ψεύτικο όπλο.

Όλα αυτά συνέβησαν μέσα στο Επαγγελματικό Λύκειο Μοιρών στο Ηράκλειο. Ο 15χρονος φέρεται να απείλησε μαθητή με ψεύτικο όπλο και ο 17χρονος φίλος και συμμαθητής του να το ...έθαψε λίγο αργότερα σε χωράφι.

Τρόμος σε σχολείο στο Ηράκλειο: Μαθητής έβγαλε όπλο

Οι δύο ανήλικοι οδηγήθηκαν το πρωί στο δικαστικό μέγαρο Ηρακλείου. Οι δύο μαθητές (ο 15χρονος και ο 17χρονος φίλος του) αφέθηκαν ελεύθεροι και παραπέμφηκαν να δικαστούν τον ερχόμενο Απρίλιο στο Μονομελές Δικαστήριο Ανηλίκων. Στον 15χρονο ασκήθηκε δίωξη για παράνομη οπλοφορία και απειλή κατ' εξακολούθηση. Στον 17χρονο για παράνομη οπλοφορία, καθώς πάνω του βρέθηκε ένα μαχαίρι.

«Ο μικρός στα πλαίσια και λίγο της εφηβικής τρέλας, χωρίς να έχει κατανοήσει ακριβώς τι θα μπορούσε να συμβεί, έκανε ο,τι έκανε προκειμένου να απαλλαγεί όπως λεει ο ίδιος από τις προκλήσεις του άλλου παιδιού» δήλωσε ο Ζαχαρίας Λιπαράκης, συνήγορος υπεράσπισης του 15χρονου.

Όπως εξήγησε, οι ανήλικοι μάλωναν για τα χωριά τους και συγκεκριμένα για το ποιο χωριό βγάζει τους πιο δυνατούς άνδρες. «Του έδειξε απλά το όπλο, τίποτα άλλο. Και μάλιστα μου είπε ότι το παιδί το άλλο το πήρε για πλάκα και τους είπε "με αυτό θα με απειλήσεις;;» τονίζει ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορούμενου μαθητή.

Σήμερα στο σχολείο βρέθηκαν ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί ώστε να βοηθήσουν τους μαθητές Λυκείου, να διαχειριστούν το περιστατικό.

«Κανένας συμβιβασμός», ήταν το μήνυμα της υφυπουργού παιδείας. «Όταν μιλάμε για το σχολικό χώρο, όταν μιλάμε για την προστασία του παιδιού, δεν κάνουμε κανένα συμβιβασμό! Θα είμαστε πάρα πολύ αυστηροί» τόνισε η Σοφία Ζαχαράκη.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top