«Επαναστατική Αυτοάμυνα»: Προφυλακίστηκαν οι δύο- Αρνούνται τις κατηγορίες

Ένταση και δακρυγόνα στα δικαστήρια

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν, μετά την απολογία τους στον ανακριτή, οι δύο συλληφθέντες που κατηγορούνται για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Επαναστατική Αυτοάμυνα». Οι δύο κατηγορουμενοι, ηλικίας 41 και 45 ετών, απολογήθηκαν για τρία κακουργήματα και πέντε πλημμελήματα. Κατά τις απολογίες τους στον ανακριτή αρνήθηκαν τις κατηγορίες που τους απαγγέλθηκαν.

Την ώρα μάλιστα που έβγαιναν από το γραφείο του ανακριτή, αλληλέγγυοι πραγματοποιούσαν συγκέντρωση, επιχείρησαν να πλησιάσουν τους συλληφθέντες και τότε οι αστυνομικοί έκαναν χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου - λάμψης.  

Στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες των μελών της «Επαναστατικής Αυτοάμυνας»

Τα δυο φερόμενα μέλη της Επαναστατικής Αυτοάμυνας, που σύμφωνα με την αντιτρομοκρατική ετοιμαζόταν να αιματοκυλίσει την Αθήνα, κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας έφτασαν στο γραφείο του ανακριτή προκειμένου να απολογηθούν για:

Οι κατηγορίες

- Εκρήξεις
- 2 απόπειρες ανθρωποκτονίας σε βάρος αστυνομικών
- Συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση
Επιτέθηκαν: 
3 φορές στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ
Στις πρεσβείες Μεξικό και Γαλλίας
Ληστεία σε πρακτορείο του ΟΠΑΠ

Κοινός παρονομαστής σε όλες τις επιθέσεις τους ήταν το καλάσνικοφ που αποτελούσε σφραγίδα της τρομοκρατικής οργάνωσης. 
 

Επαναστατική Αυτοάμυνα: Το καμουφλάζ… ασθενοφόρο των τρομοκρατών

Αρνήθηκαν τις κατηγορίες και οι δύο κατηγορούμενοι

Ο 45χρονος Διονύσης Μπάκας κλήθηκε να απαντήσει στα ερωτήματα του ανακριτή πως βρέθηκαν τα όπλα στο σπίτι του. Εκείνος απάντησε:
- Δεν ήξερα τίποτα για τα όπλα
- Αρνούμαι τις κατηγορίες
- Θα καταθέσω αναλυτικό υπόμνημα μόλις ολοκληρωθεί η έρευνα

«Ότι βρίσκονταν σε κάποιο σακίδιο του οποίου το περιεχόμενο αγνοούσε. Απ' ότι φαίνεται είναι πολλά τα κεράσια και μικρό το καλάθι και σ αυτή την υπόθεση» σημείωσε ο συνήγορός του Κώστας Παπαδάκης σε σχετική ερώτηση.

Την ίδια γραμμή κράτησε και ο Ευάγγελος Σταθόπουλος ο οποίος είπε στον ανακριτή:

- Αρνούμαι τη συμμετοχή μου στην οργάνωση
- Αρνούμαι τη ληστεία στο Χολαργό
- Δεν υπάρχει κανένα στοιχείο σε βάρος μου
- Με ενοχοποίησε ανώνυμο τηλεφώνημα στην αντιτρομοκρατική

Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία συνεχίζει το ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του τρίτου κατηγορούμενου. Παράλληλα συνεχίζονται και οι έρευνες σε σπίτια εμπλεκομένων.
 

«Επαναστατική Αυτοάμυνα»: Δίωξη για τρία κακουργήματα κατά των συλληφθέντων

Πάντως, την Κυριακή, ο 41χρονος, και μέσα από κείμενό του που δημοσιεύτηκε σε γνωστή σελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου δήλωσε αθώος, τονίζοντας ότι κατηγορείται για πράξεις τις οποίες δεν έχει διαπράξει. 

«Η Επαναστατική Αυτοάμυνα» ήθελε αίμα αστυνομικών

Για τους δύο κατηγορούμενους είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για ληστεία σε κατάστημα ΟΠΑΠ στις 21 Οκτωβρίου στον Χολαργό, που ήταν και η αρχή για να ξετυλιχθεί το κουβάρι και να φτάσει η αστυνομία στα ίχνη τους. 

Κι αυτό γιατί στη συγκεκριμένη ληστεία τραυματίστηκε στο γόνατο ο 46χρονος, ο οποίος καταζητείται, όταν εκπυρσοκρότησε το καλάσνικοφ που φέρεται να κρατούσε ο 41χρονος. 

Ο 46χρονος πήγε σε νοσοκομείο, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, όμως εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι δεν ειδοποιήθηκε η αστυνομία. 

Αμέσως μετά από τη ληστεία, η αστυνομία έφτασε στα ίχνη τους από το δείγμα DNA που βρέθηκε στο πρακτορείο ΟΠΑΠ. Οι τρομοκράτες είχαν προλάβει να μεταφέρουν το οπλοστάσιό τους από την αρχική γιάφκα στην Κυψέλη, σε αυτή του Χολαργού, όπου και έγινε το Σάββατο η επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top