«Η Επαναστατική Αυτοάμυνα» ήθελε αίμα αστυνομικών

Τα χτυπήματα της τρομοκρατικής οργάνωσης

Η οργάνωση «Επαναστατική Αυτοάμυνα» πρωτοεμφανίστηκε το 2014. Από τότε έχει χτυπήσει πέντε φορές σε πρεσβείες και στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ. Οι επιθέσεις  τους «πρόδιδαν» πως ήθελαν νεκρό .

«Επαναστατική Αυτοάμυνα»: Δίωξη για τρία κακουργήματα κατά των συλληφθέντων

10 Ιανουαρίου 2017: Ο μανιακός με το σομπρέρο που γάζωσε την κλούβα των ΜΑΤ, έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη ήθελε αίμα.

Ένας αστυνομικός, πατέρας τριών παιδιών τραυματίζεται στην κοιλιά και στο πόδι. Η μια σφαίρα χτυπά το παρμπρίζ της κλούβας και μια άλλη καρφώνεται  στο κτίριο του ΠΑΣΟΚ. Δύο χρόνια μετά μαθαίνουμε ότι το μένος του αναρχικού με το καλάσνικοφ οφείλεται στη σύλληψη της καλής του φίλης Πόλας Ρούπα.

Επιχείρηση Αντιτρομοκρατικής: Βρέθηκε η αρχική γιάφκα των τρομοκρατών

6 Νοεμβρίου 2017: Κλούβα των ΜΑΤ στα Εξάρχεια δέχεται πυροβολισμούς. Η πρόβα είχε γίνει δυο μήνες πριν. Η κάννη του καλάσνικοφ πήρε φωτιά. Αδέσποτες σφαίρες καρφώθηκαν σε δέντρο και διαφημιστικές πινακίδες. Ένας αστυνομικός παραλίγο να συναντήσει το θάνατο.

Αυτό είναι το προφίλ των συλληφθέντων για τρομοκρατία

10 Νοεμβρίου 2016: Η «Επαναστατική Αυτοάμυνα» είχε στο οπλοστάσιο της και χειροβομβίδες. Στόχος  τους στο χτύπημα στη γαλλική πρεσβεία ήταν να υπάρξει νεκρός. Η αλεξίσφαιρη σκοπιά τους χαλάει τα σχέδια . Ο 33χρονος ειδικός φρουρός τραυματίστηκε ελαφρά στο πόδι.

31 Ιουλίου  2016: Το 2016 «χτυπούν» στην πρεσβεία του Μεξικού στο Κολωνάκι. Οι δράστες πάνω σε μηχανή σταματούν στην Οδό Κανάρη. Ο ένας κατεβαίνει , αρχίζει να γαζώνει με καλάσνικοφ και εξαφανίζεται. Ο πυρήνας της βολίδας εντοπίζεται  καρφωμένος σε γυψοσανίδα στο εσωτερικό των γραφείων. Τέσσερις μήνες μετά την ευθύνη αναλαμβάνει η οργάνωση «Επαναστατική Αυτοάμυνα».

25 Μαρτίου 2014: Ανήμερα των ευρωεκλογών τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ δέχονται πυροβολισμούς με πολεμικό όπλο. Οι βολίδες πέφτουν στις τζαμαρίες του δεύτερου και του τρίτου ορόφου. Επικρατεί πανικός. Από τύχη δεν τραυματίζεται κάποιος. Η βαλλιστική έδειξε πως τα όπλα ήταν "καθαρά".

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top