«Επαναστατική Αυτοάμυνα»: Δίωξη για τρία κακουργήματα κατά των συλληφθέντων

Πήραν προθεσμία και θα απολογηθούν την Τρίτη

Ποινική δίωξη για τρία κακουργήματα και πέντε πλημμελήματα ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών σε βάρος των δύο συλληφθέντων για την τρομοκρατική οργάνωση «Επαναστατική Αυτοάμυνα». Οι συλληφθέντες ζήτησαν και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν την επόμενη Τρίτη. 

Σε βάρος των δύο συλληφθέντων και δύο ακόμα ατόμων που αναζητούνται απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες των τρομοκρατικών πράξεων από κοινού και κατ’ εξακολούθηση:

  • της τρομοκρατικής  οργάνωσης με την επιβαρυντική περίσταση της κατοχής εκρηκτικών υλών
  • της διακεκριμένης περίπτωση όπλων
  • της κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών υλών
  • της παράνομης οπλοφορίας,
  • της παράνομης οπλοχρησίας
  • της παράνομης οπλοκατοχής
  • και της προμήθειας και κατοχής ναρκωτικών

Παράλληλα εκτελέστηκε το ένταλμα σύλληψης σε βάρος των δύο συλληφθέντων που είχε εκδοθεί σε βάρος τους για τη ληστεία στο Χολαργό στις 21 Οκτωβρίου 2019.

Λίγο νωρίτερα, συνοδεία πάνοπλων αστυνομικών που φορούν full face κουκούλες είχαν οδηγηθεί ενώπιον του εισαγγελέα, βρίζοντας τους δημοσιογράφους, ενώ ο ένας από αυτούς επιχείρησε να κλωτσήσει έναν cameraman. 

Επιχείρηση Αντιτρομοκρατικής: Βρέθηκε η αρχική γιάφκα των τρομοκρατών

Βγαίνοντας μάλιστα από το γραφείο του εισαγγελέα άρχισαν να φωνάζουν «ζήτω η αναρχία, ζήτω η επανάσταση».

Αυτό είναι το προφίλ των συλληφθέντων για τρομοκρατία

Σύμφωνα με αποκλειστική πληροφορία του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star, τα μέλη της «Επαναστατικής Αυτοάμυνας» σχεδίαζαν μεγάλο τρομοκρατικό χτύπημα ενόψει της επετείου του Πολυτεχνείου. 

Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο η αντιτρομοκρατική έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του 46χρονου, το DNA του οποίου ταυτοποιήθηκε στο πρακτορείο ΟΠΑΠ στον Χολαργό, όπου στις 21 Οκτωβρίου ο ίδιος μαζί με τον 41χρονο συλληφθέντα πραγματοποίησαν ληστεία, με λεία 2.000 ευρώ. 

Ο καταζητούμενος, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές δεν είναι τυχαίο πρόσωπο και είναι γνωστός στα Εξάρχεια με πολύ ενεργό ρόλο στις καταλήψεις και συγκεκριμένα στην κατάληψη Gare στην οδό Καλλιδρομίου. 

Εκεί μάλιστα φέρεται να ήταν αρχικά το οπλοστάσιο της οργάνωσης. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στην Κυψέλη και από εκεί στη γιάφκα του Χολαργού. 

Μετά και από τις εξελίξεις αυτές, γίνεται ακόμα πιο ισχυρή η πεποίθηση αξιωματούχων της Αντιτρομοκρατικής ότι Εξάρχεια και τρομοκρατία είναι συγκοινωνούντα δοχεία. 

Ένα σενάριο τέλος που εξετάζει η Αντιτρομοκρατική είναι η εμπλοκή της «Επαναστατικής Αυτοάμυνας» στην εμπρηστική επίθεση εναντίον των γραφείων της Χρυσής Αυγής. Και αυτό γιατί όταν οι δράστες διέφυγαν, εμβόλισαν ένα όχημα και τραυμάτισαν ελαφρά δύο αστυνομικούς.

Μετέπειτα αποδείχθηκε ότι οι αστυνομικοί αυτοί ήταν αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής, κάτι που δείχνει ότι τα μέλη της οργάνωσης ήταν στο στόχαστρο της υπηρεσίας εδώ και καιρό και απλά τα στελέχη της ανέμεναν την κατάλληλη στιγμή για να επέμβουν και να τα συλλάβουν. 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top