Αυτό είναι το προφίλ των συλληφθέντων για τρομοκρατία

Ο άγνωστος στις αρχές, ο γνωστός και η 39χρονη σύζυγος

Το προφίλ των συλληφθέντων για συμμετοχή τους σε τρομοκρατική οργάνωση ανέλυσε η Κατερίνα Ρίστα στο ρεπορτάζ του Star.   

Mεγάλη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής στην Αττική και τρεις συλλήψεις

O 45χρονος Δ.Μ. στο σπίτι του οποίου βρέθηκαν στον Χολαργό είναι άγνωστος στις αστυνομικές αρχές, αλλά παλαιός τους γνώριμος είναι ο 41χρονος Β.Σ. ο οποίος είχε συλληφθεί το 2010 για συμμετοχή στον Επαναστατικό Αγώνα. 

Για την Αστυνομία ήταν «ο Βούδας» επειδή μιλούσε λίγο και μετρούσε τις κουβέντες του. Στις μεταξύ τους συνομιλίες ήταν «ο Βλάχος» επειδή μιλούσε με ηπειρώτικη διάλεκτο και δεν δίσταζε να αναλάβει τις πιο τολμηρές επιχειρήσεις.  

Ενδεικτικά, από τα συμπεράσματα έκθεσης του Εργαστηρίου Εξέτασης Κλειδιών (7/12/2010) αποδεικνύεται ότι πρόσβαση στο κρησφύγετο της οργάνωσης στην οδό Μηδείας 7 στην Κυψέλη είχαν οι Γουρνάς, Μαζιώτης, Ρούπα και ο συγκατηγορούμενός τους Β. Σ. Διαπιστώθηκε εργαστηριακά ότι κλειδιά που βρέθηκαν στο σπίτι των Μαζιώτη - Ρούπα στα Καλύβια, το Ι.Χ του Γουρνά στη Ν. Φιλαδέλφεια και το σπίτι του Β. Σ. στη Ν. Ιωνία «ενεργοποιούν» (κλειδώνουν - ξεκλειδώνουν) την κλειδαριά του διαμερίσματος της οδού Μηδείας. 

ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΣΤΗ ΛΗΣΤΕΙΑ ΣΤΟΝ  ΧΟΛΑΡΓΟ ΣΤΙΣ 21/10/19 

Το βράδυ της 21/10/19 στην οδό 17ης Νοεμβρίου, στον Χολαργό, δράστες με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους και κρατούσαν όπλα, εκμεταλλεύτηκαν την ολιγόλεπτη απουσία του υπαλλήλου καταστήματος τυχερών παιχνιδιών και αφαίρεσαν όσα χρήματα είχε το ταμείο. Για να διαφύγουν πυροβόλησαν την πόρτα και τραυματίστηκαν ελαφρά, για αυτό προφανώς και εντοπίστηκε αίμα. Αμέσως μετά, διέφυγαν με μία μοτοσικλέτα, η οποία λίγο αργότερα εντοπίστηκε από την Αστυνομία, παρατημένη σε κοντινή απόσταση, τη, οποία είχαν περιλούσει με χλωρίνη για να σβήσουν ίχνη.

Ο  46χρονος Δ.Σ. για τον οποίο έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης, συνελήφθη πρώτη φορά στις 10/02/11 στον Άγιο Παντελεήμονα. 
Συνελήφθη γιατί σε έλεγχο που έγινε διαπιστώθηκε ότι κατείχε δύο πιστόλια με γεμιστήρες, ένα σιδηρολοστό, ένα καπνογόνο, αλεξίσφαιρο γιλέκο, εργαλεία διάρρηξης, γάντια και κουκούλα. 

Στο σπίτι του βρέθηκαν επίσης δύο αεροβόλα όπλα, δύο πιστόλια (replica), ένα μαχαίρι, τέσσερις αντιασφυξιογόνες μάσκες, δύο χειροπέδες και γάντια.

Ήταν ανάμεσα στους συλληφθέντες του Πολυτεχνείου το 1995, έχει συλληφθεί δύο φορές σε επεισόδια και στην επίθεση με μπογιές στην Πάρνηθα όπου είχαν συλληφθεί  27 άτομα συνολικά στις 28/07/07. Είχε επιτεθεί σε αστυνομικούς με πέτρες κατά τη διάρκεια εκκένωσης κατάληψης (GARE) στα Εξάρχεια,  το 2017 .  Ήταν παρών στην επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής στις 30/04/13 στη Νέα Φιλαδελφεια,  όπου συνελήφθη ο Φ. Χ. Π. και ο Α. Ν.  Τότε είχε διαφύγει μια κοπέλα από το παράθυρο της καφετέριας.

Ο ίδιος είναι παντρεμένος με την 39χρονη που συνελήφθη στην επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής  και έχουν μαζί ένα παιδί. Στο σπίτι τους βρέθηκαν πολλά κινητά τηλέφωνα και στειλιάρια.   
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top