Στο έλεος της κακοκαιρίας η Άνδρος – Οδηγοί εγκλωβίστηκαν στα οχήματά τους

Κατολισθήσεις και πλημμύρες - Τι καιρό θα κάνει σήμερα

Δείτε στο video από την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», εικόνες από την κακοκαιρία που έπληξε την Άνδρο

Δεκάδες κλήσεις δέχτηκε η Πυροσβεστική κατά τη διάρκεια της νύχτας στην Άνδρο, όταν σφοδρή κακοκαιρία έπληξε το νησί, με αποτέλεσμα να σημειωθούν πλημμύρες και κατολισθήσεις σε διάφορα σημεία του νησιού.

Παρακολουθήστε καθημερινά την πρόγνωση του καιρού σύμφωνα με την Ε.Μ.Υ. από το Star

Μάλιστα υπήρξαν οδηγοί που χρειάστηκαν τη βοήθειά της για να βγουν από τα οχήματά τους, καθώς το νερό ήταν ορμητικό και δεν μπορούσαν να φύγουν. Συνολικά τρία αυτοκίνητα παρασύρθηκαν από τα νερά.

Τελευταίες πληροφορίες φέρουν ότι ξεχείλισε ο ποταμός «Αχλας» προκαλώντας μεγάλες ζημιές.

Απαγορεύτηκε η κυκλοφορία σε συγκεκριμένα σημεία

Στις περιοχές Αποικία και Στενές σημειώθηκαν κατολισθήσεις, ενώ βράχια έπεσαν και σε πολλά σημεία του επαρχιακού δρόμου Απροβάτου – Παλαιόπολης.

Σύμφωνα με το Cyclades24.gr, από α ρέματα έχουν δημιουργηθεί χείμαρροι που προκάλεσαν πολλά προβλήματα στους κατοίκους. 

Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, εκδόθηκε ανακοίνωση από την Πολιτική Προστασία του Δήμου Άνδρου, η οποία συνιστά μεγάλη προσοχή στους οδηγούς σε ολόκληρο το οδικό δίκτυο καθόλη την διάρκεια της έντονης βροχόπτωσης που έχει πλήξει το νησί καθώς και την απομάκρυνση τους από τα ρέματα του νησιού.

Έτσι απαγορεύτηκε η κυκλοφορία στον κεντρικό δρόμο από Σταυροπέδα για Γαύριο και από Αποίκια για Βουρκωτή μέχρι νεοτέρας.

Εκτός από την Άνδρο, προβλήματα δημιουργήθηκαν και στη Σύρο, μετά την έντονη καταιγίδα που έπληξε το νησί τα μεσάνυχτα. 

 

 

Ο καιρός της Τρίτης – Πού θα βρέξει σήμερα

Βροχές και καταιγίδες με κατά τόπους ισχυρά φαινόμενα στα ανατολικά, προβλέπονται για σήμερα.Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν, ενώ μέχρι το βράδυ θα περιοριστούν στα ανατολικά κυρίως ηπειρωτικά τμήματα. Ενισχυμένοι βόρειοι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο με εντάσεις 6-7 μποφόρ και  στο Βόρειο Αιγαίο 8 μποφόρ, με εξαίρεση το Νοτιοανατολικό Αιγαίο, ενώ ανατολικοί άνεμοι εντάσεων έως 5-6 μποφόρ και τοπικά 7 μποφόρ θα επικρατήσουν στο Ιόνιο. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση.

Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς τις πρωινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα περιοριστούν στα ανατολικά και βόρεια και μέχρι το βράδυ θα σταματήσουν.

Ανεμοι: Βόρειοι 3 με 5, βαθμιαία βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 17 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και το πρωί στα θαλάσσια-παραθαλάσσια πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες. Τα φαινόμενα γρήγορα θα εξασθενήσουν και από το μεσημέρι θα σταματήσουν.

Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 14 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές κυρίως στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία, όπου το πρωί στα θαλάσσια-παραθαλάσσια πιθανόν να εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα γρήγορα θα εξασθενήσουν και από το απόγευμα θα σταματήσουν.

Ανεμοι: Βόρειοι 3 με 5 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 6 και το πρωί στο Θρακικό τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές κυρίως στα νότια τις πρωινές ώρες. Σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν νοτιότερα, ενώ από το απόγευμα θα σταματήσουν.

Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί 4 με 5 και στο Ιόνιο από αργά το απόγευμα πρόσκαιρα 6 τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 17 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Στη Θεσσαλία, τις Σποράδες και την Εύβοια τις πρωινές ώρες νεφώσεις με πιθανόν ισχυρές βροχές και σποραδικές καταιγίδες και γρήγορη εξασθένηση. Στις υπόλοιπες περιοχές τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες.

Ανεμοι: Στα βόρεια βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Στα νότια από νότιες διευθύνσεις 3 με 5, στρεφόμενοι γρήγορα σε βόρειους βορειοανατολικούς 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 14 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, που μετά το μεσημέρι θα εξασθενήσουν.

Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 4 με 5 που από το μεσημέρι θα στραφούν σε βόρειους, στις Κυκλάδες τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 18 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Τα φαινόμενα σταδιακά θα εξασθενήσουν αρχικά στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και μέχρι το μεσημέρι και στα Δωδεκάνησα.

Ανεμοι: Στα βόρεια βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ. Στα νότια νότιοι 4 με 5 μποφόρ που από αργά το απόγευμα θα στραφούν σε βόρειους και θα εξασθενήσουν.

Θερμοκρασία: Από 21 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Ο καιρός της Τετάρτης 

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες μέχρι το μεσημέρι στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την ανατολική Πελοπόννησο και την Κρήτη, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές γενικά ασθενείς. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top