Παρελάσεις: Τέλος η κλήρωση – Στον καλύτερο μαθητή και πάλι η σημαία

Τι αλλαγές έρχονται στην Παιδεία

Σημαιοφόροι σε παρελάσεις

Στον καλύτερο μαθητή των δημοτικών σχολείων θα δίνεται και πάλι σημαία στις παρελάσεις.

Αυτή είναι μία από τις αλλαγές που θα περιλαμβάνει το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, που θα κατατεθεί την επόμενη βδομάδα στη Βουλή.

Άλλες ρυθμίσεις είναι: η ενίσχυση των πρότυπων σχολείων, η απελευθέρωση των προγραμμάτων μεταπτυχιακών σπουδών από τον ασφυκτικό έλεγχο της Πολιτείας, η πρόβλεψη για τη δυνατότητα επιλογής, για τους παλαιούς αποφοίτους Λυκείου, για τη συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις του 2020, η κατάργηση της διάκρισης μεταξύ σχολών ελεύθερης πρόσβασης και σχολών στις οποίες οι υποψήφιοι θα εισάγονται με πανελλαδικές εξετάσεις.

Αναγνώριση πτυχίου: Τι αλλάζει για κολέγια και ξένα πανεπιστήμια

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεράμεως ανέφερε, μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, πως στις ρυθμίσεις θα συμπεριλαμβάνεται και η επαναφορά της δυνατότητας αναγνώρισης της επαγγελματικής ισοδυναμίας τίτλων σπουδών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης κρατών - μελών της ΕΕ και τρίτων χωρών.

Παράλληλα, ξεκαθάρισε πως ο νόμος για τις μετεγγραφές θα «εφαρμοστεί αυστηρά» φέτος. «Σε βάθος χρόνου θα έχουμε το χρόνο να μελετήσουμε και να θεσμοθετήσουμε ένα πιο δίκαιο, αλληλέγγυο και ορθολογικό πλαίσιο για τις μετεγγραφές φοιτητών», είπε.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top