Μάτι: «Πάρε τηλέφωνο τον γιο μου, δε θα τον ξαναδώ»

Ξέσπασε σε κλάματα ο γιατρός που περιέθαλψε τους πρώτους τραυματίες

Ένα χρόνο μετά την πύρινη κόλαση στο Μάτι και οι μνήμες φέρνουν πάντα δάκρυα στα μάτια. Με φωνή να σπάει από τους λυγμούς και την ένταση να ζωγραφίζεται στο πρόσωπό του, σαν να ξαναζεί τις τραγικές ώρες της 23ης Ιουλίου 2018, ο γιατρός του Κέντρου Υγείας Νέας Μάκρης, Νίκος Κουδούνης συγκλονίζει με την περιγραφή του. 

Είχα πέντε ημέρες να κοιμηθώ. Έκλαιγα στον ύπνο μου, αγκαλιά με τον γιο μου. Να βλέπεις τους ανθρώπους να ουρλιάζουν, να κρατάνε για τελευταία φορά το χέρι του παιδιού τους, είπε στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ.

Συγκλονιστική είναι η περιγραφή όταν έφτασε στο Κέντρο Υγείας Νέας Μάκρης ένας εγκαυματίας με 30% εγκαύματα στο σώμα του. 

Μου φίλησε το χέρι και με παρακάλεσε να ειδοποιήσω τον γιο του γιατί δε θα τον ξαναδεί, είπε. 

Όπως αποκάλυψε από τις 19:20 οι γιατροί γνώριζαν για νεκρούς, καθώς άκουγαν τους ασυρμάτους της πυροσβεστικής και της αστυνομίας, ενώ χαρακτήρισε «ανίκανους» τους ανθρώπους που τις πρώτες ώρες κλήθηκαν να διαχειριστούν την κρίση. 

«Δεν ξεχνιούνται οι νεκροί. Περίμενα μια συγγνώμη την επόμενη μέρα, δεν περίμενα παραίτηση γιατί έτσι λειτουργούν αυτοί οι άνθρωποι», είπε, ενώ με την οργή να ξεχειλίζει από μέσα του αναρωτήθηκε:

«Πού έχετε δει ο άνθρωπος για να σωθεί να πέφτει στη θάλασσα»;
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top