Μάτι: «Άκουγα τους ανθρώπους να ουρλιάζουν όταν καίγονταν»

Συγκλονίζει ο τελευταίος επιζών από το οικόπεδο που έγινε ο τάφος 26 ψυχών

Στις 23 Ιουλίου 2018 το Μάτι έγινε μια πύρινη κόλαση. 102 ψυχές έχασαν τη ζωή τους από τις φλόγες, 26 από αυτές στο οικόπεδο κοντά στο Κόκκινο Λιμανάκι, που βρέθηκαν την επόμενη μέρα καμένες και αγκαλιασμένες. Ο τελευταίος άνθρωπος που κατάφερε να γλιτώσει από αυτή την κόλαση περιέγραψε τις στιγμές που έζησε, όταν βρέθηκε μια ανάσα από τον θάνατο. 

Είδα την πόρτα του οικοπέδου ανοιχτή και μπήκα τρέχοντας αναζητώντας τρόπο να βγω στη θάλασσα. Υπήρχε πολύς κόσμος, ηλικιωμένοι, παιδιά που δεν ήξεραν τι να κάνουν. Ο καπνός ήταν πάρα πολύς και η θερμοκρασία ανυπόφορη, είπε ο κ. Σανοβά.

Οι εικόνες που περιέγραψε στον ΑΝΤ1 προκαλούν ανατριχίλα. Οι στιγμές της απόγνωσης, του τρόμου και της απελπισίας αποκαλύπτονται μέσα από τα λόγια του. 

«Οι φλόγες μας είχαν κυκλώσει. Ο κόσμος δεν ήξερε τι να κάνει. Είπαν να μείνουν εκεί, ανήμποροι μέσα στις φλόγες. Εγώ αποφάσισα ότι δεν μπορώ να μείνω και να καώ ζωντανός. Έτρεξα προς το σπίτι που βρισκόταν μέσα στο οικόπεδο για να σωθώ. Ο καπνός ήταν αποπνικτικός. Με ακολούθησαν κάτι παιδάκια. Έσπασα ένα παράθυρο και μπήκα μέσα. Άκουγα τον κόσμο να ουρλιάζει την ώρα που καιγόταν. Πίστεψα ότι είχε έρθει και η δική μου ώρα», είπε. 

Μέσα στο φλεγόμενο σπίτι προσπάθησε να βρει τρόπο να κρατηθεί στη ζωή. Οι φλόγες το είχαν τυλίξει. Οι κουρτίνες, τα στρώματα πήραν φωτιά κι εκείνος προσπαθούσε να σκεφτεί πώς θα ξεφύγει από τον πύρινο αυτό κλοιό. 

Βγήκε και πάλι έξω. Οι εικόνες που αντίκρισε είναι χαραγμένες στο μυαλό του. 

«Κάθισα δίπλα σε ηλικιωμένους ανθρώπους που δεν μπορούσαν να τρέξουν. Δίπλα μου άλλοι άνθρωποι καίγονταν ζωντανοί, άλλοι ήταν ήδη καμένοι. Σηκώθηκα ξανά, έτρεξα ανάμεσα στους καπνούς και τελικά κατάφερα να φτάσω στη θάλασσα. Έμεινα στο νερό για τέσσερις ώρες μέχρι που ήρθαν και μας έσωσαν βάρκες», είπε. 

Στο μυαλό του ακόμα ακούει τις κραυγές των νεκρών. Μιλά για την πύρινη κόλαση και ζει ξανά από την αρχή τον εφιάλτη. Πέρασε ένας χρόνος κι όμως όσα έζησε πέρσι τέτοια μέρα, δεν πρόκειται να τα ξεχάσει ποτέ. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top