«Άνοιξαν οι ουρανοί» σε Θεσσαλία και Σύρο

Επιδείνωση του καιρού από την Τρίτη

Παρά την ύφεση που παρουσιάζει τη Δευτέρα ο «Αντίνοος», τα προβλήματα στις περιοχές, οι οποίες δέχτηκαν το μεγαλύτερο βάρος της κακοκαιρίας, παραμένουν σημαντικά. Την ίδια ώρα, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προειδοποιεί για νέα επιδείνωση του καιρού την Τρίτη.

Στην Ναυπακτία οι κάτοικοι αγωνιούν για τη νέα επιδείνωση του καιρού, καθώς η θεομηνία των προηγούμενων ημερών προκάλεσε βιβλικές καταστροφές σε υποδομές, καλλιέργειες κιαι σπίτια.

Νέα επιδείνωση του καιρού την Τρίτη

Σύμφωνα με όσα είπε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star ο μετεωρολόγος, Θοδωρής Κολυδάς, «από τις απογευματινές ώρες της Τρίτης και από τα δυτικά ένα βαρομετρικό χαμηλό που βρίσκεται στο νότιο Ιόνιο θα κινηθεί ανατολικότερα και θα επηρρεάσει πρώτα τα νησιά του Ιονίου, σταδιακά όλη τη δυτική Ελλάδα, δηλαδή την Ήπειρο, την δυτική Στερεά, τη δυτική Μακεδονία, αργότερα και την πελοπόννησο και βεβαια κατά τη διάρκεια της νύχτας θα επηρρεαστούν σταδιακά ανατολικότερα η Θεσσαλία, η Στερέα Ελλάδα και υπάρχει το ενδεχόμενο να επηρρεαστεί και η Αττική με έντονες βροχοπτώσεις από το βράδυ της Τρίτης μέχρι τα ξημερώματα της Τετάρτης».

«Κατακλυσμός» στην Ερμούπολη 

Σκηνές, όπως το μπουρόνι που μετέτρεψε την Κυριακή τους δρόμους και τα σοκάκια της Ερμούπολης σε ορμητικούς χείμαρους ενδέχεται να επαναληφθούν.

Η κατακλυσμιαία βροχή και το χαλάζι έδιωξαν κακήν κακώς τους λουόμενους από τις παραλίες και τα πλάνα που αποτύπωσαν στα κινητά τους τηλέφωνα τουρίστες και ντόπιοι θυμίζουν προχωρημένο φθινόπωρο...

«Άνοιξαν οι ουρανοί» στη Θεσσαλία και στη Δράμα

Ανάλογο ήταν το σκηνικό και στη Θεσσαλία. Για μία ολόκληρη ώρα οι ουρανοί άνοιξαν πάνω από τον αυτοκινητόδρομο Κεντρικής Ελλάδας αναγκάζοντας τους οδηγούς να κινούνται με αναμμένα τα αλάρμ, καθώς η πρωτοφανούς έντασης καταιγίδα είχε περιορίσει την ορατότητα πρακτικά στο μηδέν.

Στο Παρανέστι της Δράμας, χρειάστηκε επιχείρηση της πυροσβεστικής για τον απεγκλωβισμό πέντε γυναικών και ενός παιδιού, που παγιδεύτηκαν εξαιτίας της καταιγίδας μέσα σε ξωκκλήσι.

Βελτιώνεται ο καιρός από την Τετάρτη το απόγευμα

Την Τετάρτη η κακοκαιρία θα αρχίσει με αργούς ρυθμούς να υποχωρεί από τα βορειοδυτικά. Θα περιοριστεί σταδιακά μέχρι τις μεσημεριανές ώρες στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, τις Σποράδες και στην περιοχή της Εύβοιας. 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top