«Τρέξτε μέσα!»: Βίντεο από τη στιγμή της θεομηνίας στη Χαλκιδική

Ένα κοριτσάκι μπήκε στην τουαλέτα για να βρει καταφύγιο

Δείτε στο βίντεο του Reuters τι άφησε πίσω της η φονική θεομηνία

Ένα νέο βίντεο από τη φονική θεομηνία στη Χαλκιδική που στοίχισε τη ζωή σε επτά ανθρώπους  είδε το «φως» της δημοσιότητας. 

Τις εφιαλτικές στιγμές που έζησαν κάτοικοι και τουρίστες κατέγραψε Βρετανός τουρίστας. 

Αγώνας δρόμου στη Χαλκιδική για την αποκατάσταση των ζημιών

Ο 48χρονος, Andy Gilchrist, απολάμβανε τον καφέ και το επιδόρπιό του μαζί με την 43χρονη σύζυγό του Katie και την 9χρονη κόρη τους Grace στην ταράτσα εστιατορίου πεντάστερου ξενοδοχείου όταν ξέσπασε η καταιγίδα.

Μέσα σε λίγα λεπτά, οι άνεμοι έγιναν θυελλώδεις και τα τζάμια άρχισαν να κουνιούνται «σαν χαρτοπετσέτες» με αποτέλεσμα το προσωπικό και οι θαμώνες να τρέχουν να σωθούν.

Χαλκιδική: Στο Star οι άνθρωποι που είδαν το χάρο με τα μάτια τους

Φονική θεομηνία: Οι άνεμοι είχαν ταχύτητα 400 χλμ. την ώρα

Είναι χαρακτηριστικές οι φωνές των εργαζομένων στο εστιατόριο «τρέξτε, μπείτε μέσα». Οι εικόνες είναι ασύλληπτες. Ο δυνατός αέρας που έφτανε τα 11 μποφόρ δεν αφήνει τίποτα όρθιο στο πέρασμά του. 

Μιλώντας στην Daily Mail, o Gilchrist τόνισε ότι «ποτέ δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο», προσθέτοντας πως όποιος ήταν έξω κατά τη διάρκεια της θεομηνίας δε θα είχε καμία ελπίδα. «Αν ήσουν σε ένα μπαλκόνι θα σε πέταγε χιλιόμετρα μακριά».

Χαλκιδική: «Εγώ μετέφερα το παιδί στο νοσοκομείο. Ούρλιαζα για ασθενοφόρο»

Σύμφωνα με τον ίδιο, η κόρη του τρομοκρατήθηκε τόσο πολύ με τη σφοδρή κακοκαιρία που έτρεξε να βρει καταφύγιο μαζί με άλλους πέντε ανθρώπους στις τουαλέτες του εστιατορίου.

Χαλκιδική: Σε αυτό το τροχόσπιτο έχασε τη ζωή του το ζευγάρι

Προσθέτει, τέλος, ότι το ίδιο φοβισμένοι ήταν και οι εργαζόμενοι στο εστιατόριο, ενώ δε μπορούσαν να πάρουν τηλέφωνο τις οικογένειές τους να δουν αν είναι καλά.  «Μου έλεγαν ότι ούτε οι ίδιοι ούτε κανείς άλλος δεν είχε δει κάτι τέτοιο». 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top