Χαλκιδική: Τι άφησε πίσω της η κακοκαιρία

ΓΓ Πολιτικής Προστασίας: «Είναι η μεγαλύτερη βλάβη στην ιστορία της ΔΕΗ»

Αγώνα δρόμου για να αποκατασταθούν οι ζημιές στη Χαλκιδική δίνουν τα συνεργεία.

Ο ΑΔΜΗΕ ενημέρωσε ότι στις 11.28  αποκαταστάθηκε η βλάβη στη Γραμμή Μεταφοράς Υψηλής Τάσης 150 kV Μουδανιών-Κασσανδρείας.

«Η ηλεκτροδότηση στο Δίκτυο Υψηλής Τάσης στην περιοχή Κασσανδρείας έχει ομαλοποιηθεί και εντός των επόμενων ωρών αναμένεται η ολοκλήρωση των εργασιών αποκατάστασης και στο Δίκτυο Μέσης και Χαμηλής Τάσης του ΔΕΔΔΗΕ» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση. 

Λίγα μόλις λεπτά έντονων καιρικών φαινομένων, το βράδυ της Τετάρτης, ήταν αρκετά για να προξενήσουν τρομερές καταστροφές, παρασύροντας στον θάνατο επτά άτομα και τραυματίζοντας δεκάδες ανθρώπους.

Καταστροφές στη Χαλκιδική

Για πρωτόγνωρο φαινόμενο και τη μεγαλύτερη βλάβη στην ιστορία της ΔΕΗ έκανε λόγο ο νέος Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς / Πηγή φωτογραφίας: Eurokinissi

Η κυβέρνηση αποφάσισε τη λήψη άμεσων μέτρων για την αντιμετώπιση της κατάστασης, ενώ όσον αφορά την ηλεκτροδότηση, δεσμεύτηκε ότι θα έχει επανέλθει έως το Σάββατο σε όλες τις περιοχές.

Εκτός λειτουργίας η υπηρεσία έκτακτης ανάγκης 112

Ήδη, έγινε γνωστό ότι θα δοθεί έκτακτη επιχορήγηση σε τρεις δήμους της Χαλκιδικής για την αποκατάσταση των υποδομών (Νέας Προποντίδα, Κασσάνδρα και Σιθωνία), ενώ το υπουργείο Ανάπτυξης έστειλε αίτημα για την άμεση ενεργοποίηση του Ταμείου Αλληλεγγύης της ΕΕ για φυσικές καταστροφές.

Οι ζημιές στη Χαλκιδική από ψηλά / Φωτογραφία: Eurokinissi

Φονική θεομηνία: Οι άνεμοι είχαν ταχύτητα 400 χλμ. την ώρα

Όσον αφορά το εθνικό και επαρχιακό δίκτυο, έχει αποκατασταθεί πλήρως, πλην του οδικού άξονα Μουδανιών-Κασσάνδρας, όπου και κατέρρευσαν οι πυλώνες της ΔΕΗ.

«Είναι η μεγαλύτερη βλάβη στην ιστορία της ΔΕΗ»

Για πρωτόγνωρο φαινόμενο, στο οποίο συνέπεσαν η μεγαλύτερη καταιγίδα των τελευταίων 35 χρόνων στην περιοχή και η μεγαλύτερη βλάβη δικτύου στην ιστορία της ΔΕΗ, έκανε λόγο ο νέος γγ Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Χαλκιδική: Στο Star οι άνθρωποι που είδαν το χάρο με τα μάτια τους

Όπως επισήμανε, πέντε πυλώνες υψηλής τάσης της ΔΕΗ ουσιαστικά καταστράφηκαν και τα συνεργεία δουλεύουν πυρετωδώς για την αποκατάσταση των ζημιών.

Καταστροφές από τη θεομηνία στη Χαλκιδική

Η κυβέρνηση αποφάσισε να δοθεί έκτακτη επιχορήγηση σε τρεις δήμους της Χαλκιδικής για την αποκατάσταση των υποδομών / Πηγή φωτογραφίας: Eurokinissi

Σύμφωνα με τον ΔΕΔΔΗΕ, οι ζημιές στο δίκτυο έχουν αποκατασταθεί σε μεγάλο βαθμό, με τα συνεργεία να καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να επιλυθούν όλα τα προβλήματα εντός των επόμενων ωρών. 

Όπως ανέφερε ο διαχειριστής του δικτύου, η κακοκαιρία προκάλεσε την μερική ή ολική καταστροφή περίπου 300 στύλων λόγω πτώσης κλαδιών, δένδρων και άλλων αντικειμένων.
 

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top