Χαλκιδική: Στο Star οι άνθρωποι που είδαν το χάρο με τα μάτια τους

Τι είπαν οι τραυματίες για όσα έζησαν κατά τη διάρκεια της θεομηνίας

Δεκάδες ήταν οι τραυματίες από το ξαφνικό μπουρίνι στην Χαλκιδική. Πιο σοβαρά είναι μια γυναίκα που νοσηλεύεται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου "Παπανικολάου", ενώ ένας Σέρβος τουρίστας τραυματίστηκε όταν προσπάθησε να σώσει ένα παιδάκι.

«Στα 10 μέτρα πήγα να πλησιάσω το αυτοκίνητο, άκουσα ένα μπαμ, δεν κατάλαβα», είπε στο Star ένας από τους τραυματίες. 

Οι περίγραφες των τους είναι συγκλονιστικές. Το μικρής διάρκειας μπουρίνι στην Χαλκιδική ήταν φονικό, ενώ έστειλε περίπου 120 άτομα στα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας της περιοχής.

«Σαν τσουνάμι, τζάμια, έπεσαν πάνω μου, δεν έβλεπα τίποτα, έτρεχε αίμα, σε δευτερόλεπτα έγιναν όλα. Έκανα χειρουργείο για το φρύδι μου, πονάω λίγο, και η μέση μου επίσης γιατί κάτι έπεσε πάνω μου», είπε στο Star, ένας ακόμα τραυματίας.    

Στα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας σήμανε συναγερμός, καθώς τα ασθενοφόρα έφταναν το ένα μετά το άλλο.

Από τη μια τα τραύματα και την ίδια ώρα ο πανικός που είχε προκαλέσει το καιρικό φαινόμενο. Οι γιατροί έκαναν ότι μπορούσαν να διαχειριστούν τόσους πολλούς τραυματίες μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα.

Κάποιοι από τους τραυματίες μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, κάποιοι άλλοι έφτασαν με τα αυτοκίνητά τους, ώστε να ζητήσουν βοήθεια, ανάμεσά τους και μικρά παιδιά που γλίτωσαν σαν από θαύμα.

Μια γυναίκα νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Παπανικολάου, ενώ σοβαρά είναι και ένας Σέρβος τουρίστας.

Το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας σε συνεργασία με την Πολιτική Προστασία, έχει θέσει από την Τετάρτη σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας όλα τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας της Βορείου Ελλάδας, τα οποία υποδέχονται πολίτες για την παροχή των πρώτων βοηθειών. 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top