Χάθηκαν ενώ ήταν στην κορυφή! Τι κάνουν σήμερα 5+1 γνωστοί παρουσιαστές

Στις 21 Νοεμβρίου γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Τηλεόρασης

Μάρω Λεονάρδου: «Όταν παρουσίαζα ειδήσεις μου άρεσε η αρχή και το τέλος γιατί ένιωθα πως μιλάω με τον κόσμο» / βίντεο ΕΡΤ

Σαν σήμερα κάθε χρόνο στις 21 Νοεμβρίου γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Τηλεόρασης. Είναι μία ημέρα όπου ενθαρρύνονται οι ανταλλαγές τηλεοπτικών προγραμμάτων μεταξύ των χωρών και ιδιαίτερα εκείνων που σχετίζονται με την ειρήνη, την ασφάλεια, τον πολιτισμό την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη.

Γιώργος Λιάγκας: Η ηλικία, οι σπουδές και η δουλειά ως πιανίστας

Παρουσιαστές και δημοσιογράφοι που χάθηκαν από την τηλεόραση

Με αφορμή τη σημερινή ημέρα, ας δούμε ποιοι γνωστοί παρουσιαστές και δημοσιογράφοι χάθηκαν με τον καιρό από τη μικρή οθόνη, ενώ υπήρξαν για πολλά χρόνια στο προσκήνιο και το μέλλον τους διαγραφόταν λαμπρό. Μάλιστα, οι εκπομπές τους ήταν πολύ δημοφιλείς και οι τηλεθεατές τις στήριζαν ανελλιπώς! 

Σία Λιαροπούλου 

Τη Σία Λιαροπούλου τη γνωρίσαμε τηλεοπτικά το 1997 με την εμφάνισή της στην εκπομπή «Μια νέα αρχή». Συνέχισε την επιτυχία της στη μικρή οθόνη με τα «Μυστικά της Αγάπης», «Το Ζευγάρι της Χρονιάς» και την «Τελική Απόφαση», εκπομπές που την έφεραν στην κορυφή της τηλεοπτικής ζώνης.

Σήμερα τα ίχνη της γνωστής παρουσιάστριας αγνοούνται και δεν υπάρχουν νέα της στο διαδίκτυο για το πού βρίσκεται και με τι ασχολείται επί του παρόντος. 

Μάρω Λεονάδρου

Η Μάρω Λεονάρδου απέχει σχεδόν 12 χρόνια από την τηλεόραση, ενώ πρόσφατα μίλησε στον Δημήτρη Γιατζόγλου και την εκπομπή «Δύο στις 10» για όλους τους λόγους που αποφάσισε να εγκαταλείψει τον χώρο. «Από την τηλεόραση έφυγα με ψυχικό τραύμα. Για αυτό μετά κατέληξα στην ψυχανάλυση και το γύρισα σε άλλες ειδικότητες.

Έφυγα με ψυχικό τραύμα γιατί η τηλεόραση, ενώ ήμουν μέσα εκεί 21 χρόνια, είχα πει ότι “ποτέ εγώ ξανά”, “μακριά” και τα λοιπά. Ξεκίνησα, λοιπόν, να γράφω έναν εσωτερικό μονόλογο ως ένας γέρος που θυμάται τα χρόνια της τηλεόρασης και κάπως έτσι ξεκίνησε να γράφεται το νέο μου βιβλίο, όχι για να δημοσιευθεί, έτσι για μένα».

Αφότου αποφάσισε να αποχωρήσει από τη μικρή οθόνη, ασχολήθηκε με το ραδιόφωνο έως το 2017 και έκτοτε δεν έχει καμία επαφή με τα ΜΜΕ. Είχε τονίσει, χαρακτηριστικά σε άλλη, παλιότερη συνέντευξή της ότι: «Πλέον δεν έχω καν τηλεόραση στο σπίτι μου. Με ενοχλεί πλέον ο ήχος της τηλεόρασης. Δυσφορώ όταν πηγαίνω σε σπίτια και ανοίγουν να δουν ειδήσεις. Οι ειδήσεις όπως είναι σήμερα με ενοχλούν γιατί είναι πολύ τρομακτικές, αυτό το πράγμα με τη μουσική. Εμένα μου αρέσουν τα λιτά πράγματα, χωρίς μουσικές, χωρίς τίτλους, να μιλάει η εικόνα από μόνη της όταν υπάρχει».

Mάρω Λεονάρδου: Δέκα χρόνια μετά εξηγεί γιατί εγκατέλειψε τη δημοσιογραφία

Πλέον, απολαμβάνει την οικογενειακή ζωή και κλείνει ταξίδι χωρίς επιστροφή όταν επισκέπτεται το αγαπημένο της νησί, τα Κύθηρα.

Τζέλα Παυλάκου

Η γνωστή δημοσιογράφος Τζέλα Παυλάκου ήταν από τις κεντρικές παρουσιάστριες των δελτίων ειδήσεων του ΑΝΤ1 τη δεκαετία του ’90. Πλέον έχει εγκαταλείψει οριστικά την TV και ασχολείται μόνο με το ραδιόφωνο, όπου είναι υπεύθυνη επικοινωνίας του «Αθήνα 9.84».

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι εάν και βρισκόταν πολλά χρόνια μέσα στα ΜΜΕ και τα φώτα της δημοσιότητας, πάντα προστάτευε την προσωπική της ζωή και γι'αυτό δεν είναι γνωστή η οικογενειακή της κατάσταση.

Μπήλιω Τσουκαλά

Από το 2013 που έπεσε η αυλαία για την εκπομπή της «Έχει Γούστο», η Μπήλιω Τσουκαλά πραγματοποιεί επιλεγμένες μόνο δημόσιες εμφανίσεις.

Η Μπήλιω Τσουκαλά το 2012 στην πρεμιέρα της παράστασης «Εκτη Καρυάτιδα», στο θέατρο Άλμα / Φωτογραφία NDP

Πλέον, βοηθά τον σύζυγό της, Γιώργο Πίττα, σε γαστρονομικούς οδηγούς, που γίνονται ανάρπαστοι σε κάθε γωνιά της Γης. Ταξιδεύουν παρέα σε όμορφα μέρη, εντός και εκτός Ελλάδος και παρουσιάζουν διάφορες συνταγές, τις οποίες ανεβάζουν και στο διαδίκτυο. 

Ως φανατικοί μάγειρες και οι δύο, ετοιμάζουν συχνά-πυκνά μοναδικά εδέσματα και κάνουν το τραπέζι σε φίλους τους, στο νεοκλασικό σπίτι που διαθέτουν, με θέα την Ακρόπολη.

Πόπη Χατζηδημητρίου

Ήταν η πρώτη που μας σέρβιρε τον... πρωινό καφέ, προτού αποχωρήσει από τα τηλεοπτικά δρώμενα και τη σκυτάλη πάρει η Ελένη Μενεγάκη. Η πρώτη διδάξασα στην παρουσίαση των πρωινών εκπομπών και το πρόσωπο που αρχικά όλες προσπάθησαν να μιμηθούν.

Το «3-2-1» τη σεζόν 1993 - 1994 και ο «Πρωινός Καφές» του 1994 -1995 την καθιέρωσαν ως τηλεοπτική φιγούρα. Στην τηλεόραση έχουμε να τη συναντήσουμε από το 1999, όταν συμμετείχε στους «Δυο Ξένους» υποδυόμενη… τον εαυτό της ως αντικαταστάτρια της Μαρίνας Κουντουράτου.

Ωστόσο, τον Φεβρουάριο του 2017 έδωσε το «παρών» στην εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη μιλώντας για τις εποχές της παλιάς καλής ελληνικής τηλεόρασης. Σήμερα, εργάζεται ως υπεύθυνη επικοινωνίας σε ελληνική εταιρεία ενδυμάτων και ως ραδιοφωνική παραγωγός.

Πόπη Χατζηδημητρίου: «Για μένα η τηλεόραση έχει ημερομηνία λήξης!»

Μίλτος Μακρίδης

Ένας από τους πιο ευφυείς Έλληνες παρουσιαστές της εποχής του. Ατίθασος, καυστικός, ετοιμόλογος, με χιούμορ, πάντα άφηνε το στίγμα του με ό,τι και εάν απασχολούταν.

Παρουσίασε με μεγάλη επιτυχία ένα από τα πιο δημοφιλή ριάλιτι εκείνης της περιόδου, το «Bar», χωρίς να φορτωθεί την ταμπέλα του «κίτρινου».

Επέλεξε να απομακρυνθεί από τα ΜΜΕ όταν οι τηλεοπτικές προτάσεις που λάμβανε δεν τον κάλυπταν επαγγελματικά.

Ο Μίλτος Μακρίδης / Φωτογραφία NDP

Κάποτε, σε ερώτηση που του έγινε: «Γιατί δεν είστε πια στην τηλεόραση;», απάντησε: «Ποια τηλεόραση;», ενώ υποστηρίζει ότι: «Δεν ασχολούμαι με το τώρα. Το τώρα είναι ήδη παρελθόν. Προτιμώ να κοιτώ το μετά».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top