Χαλκιδική: «Εγώ μετέφερα το παιδί στο νοσοκομείο. Ούρλιαζα για ασθενοφόρο»

Η ιδιοκτήτρια της ταβέρνας περιγράφει πώς έφυγε από τη ζωή ο οκτάχρονος

Σοκαρισμένη είναι η σύζυγος του ιδιοκτήτη ταβέρνας στη Χαλκιδική, η οποία πήρε στην αγκαλιά της τον 8χρονο από τη Ρουμανία, μαζί με έναν φίλο του πατέρα του παιδιού και τον μετέφεραν στο νοσοκομείο, όπου τελικά κατέληξε

Δείτε όλη την εκπομπή Αλήθειες με τη Ζήνα εδώ

Χαλκιδική: Ο αέρας σήκωσε τον οκτάχρονο και τον πέταξε σε τζαμαρία

Μιλώντας στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» και τη δημοσιογράφο, Ρούλα Κουσκουρή, η κα Αναστασία, τόνισε ότι όλα έγιναν σε κλάσματα δευτερολέπτου. 

«Φώναζε ο κόσμος ότι το παιδί λιποθύμησε»

«Ξεκίνησε μια δυνατή βοή, ένας εκκωφαντικός θόρυβος. Δεν το έχω ζήσει στη ζωή μου αυτό. Δεν υπήρχαν δείγματα ότι θα γινόταν κάτι τέτοιο. 
Ξαφνικά έπεσαν πάνω στο στέγαστρο δέντρα με μεγάλους κορμούς» ανέφερε η κα Αναστασία. 

Όπως περιέγραψε στην κάμερα, κάποια στιγμή φώναζε ο κόσμος ότι «το παιδί λιποθύμησε». 

«Βλέπω έναν κύριο με το παιδί αγκαλιά. Το φέρνει μες στο μαγαζί, πήγα αμέσως κοντά, το βάλαμε στο τραπέζι». 

Η κόρη μιας φίλης της, η οποία ήξερε από πρώτες βοήθειες, έκανε συνέχεια μαλάξεις στον 8χρονο, όσο εκείνη τηλεφωνούσε για βοήθεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες του star.gr, η κοπέλα που βρισκόταν στο σημείο και προσπάθησε να επαναφέρει το παιδί στη ζωή, κάνοντάς του ανάνηψη, είναι φοιτήτρια της κτηνιατρικής. 

«Είχε χαθεί πολύτιμος χρόνος. Ούρλιαζα να στείλουν ασθενοφόρο»

Παρά την έκκληση που έκανε η κα Αναστασία για βοήθεια, η οποία τελικά δεν ήρθε ποτέ, αποφάσισαν μαζί με τον φίλο του πατέρα του παιδιού, να τον μεταφέρουν οι ίδιοι στο νοσοκομείο.

«Δε γινόταν διαφορετικά. Είχαμε χάσει πολύτιμο χρόνο θεωρώ. Έπαιρνα τηλέφωνο την πυροσβεστική, έπεφτε η γραμμή. Στο ΕΣΥ, επικοινωνούσα με νοσοκόμα, ούρλιαζα φώναζα και έλεγα «στείλτε ένα ασθενοφόρο». Δεν μπορούσαν να στείλουν ασθενοφόρο, μου έλεγαν να καλέσω το 166. Όπως καταλαβαίνετε, είχα βγει εκτός εαυτού, φώναζα, τσίριζα αλλά επιμένανε να πάρω το 166. Με το 166 δεν έγινε τίποτα». 

Κάποια στιγμή, μαζί με φίλο του πατέρα του παιδιού συνεννοηθήκε να πάρουν το παιδί και να φύγουν. Μέσα στο αυτοκίνητο ήταν ο φίλος του πατέρα και η κοπέλα που συνέχιζε να κάνει μαλάξεις στο παιδί. Το πήγαν στο νοσοκομείο και λίγο αργότερα βγήκε ο γιατρός και τους είπε ότι ο οκτάχρονος κατέληξε.

«Έκατσα μαζί με τον άνθρωπο εκεί, να τον στηρίξω. Δεν έχω λόγια, θέλω να εκφράσω τα θερμά μου συλλυπητήρια, ό,τι μπορέσαμε κάναμε. Όλοι εδώ πέρα. Όχι μόνο εγώ! Βάλαμε όση ανθρώπινη δύναμη είχαμε» δήλωσε η ιδιοκτήτρια της ταβέρνας.  

Όπως δήλωσε η κα Αναστασία, εκείνη την ώρα δε γνώρισαν ότι είχε βρει τραγικό θάνατο και η 54χρονη μητέρα του αγοριού, η οποία μαζί με την οικογένειά της και την παρέα τους, ήταν για φαγητό στην ταβέρνα του συζύγου της. 

Το παιδί μεταφέρθηκε στις 22:50 στο κέντρο υγείας Μουδανιών χωρίς σφυγμό. Δεν έφερε εξωτερικά τραύματα, αλλά εσωτερικά. Είχε κάταγμα στη βάση του κρανίου και για αυτό τον λόγο σταμάτησε και η αναπνοή του. Ο 8χρονος διασωληνώθηκε στο νοσοκομείο αλλά, παρά τις προσπάθειες των γιατρών, δεν επανήλθε.

Η νεκροψία- νεκροτομή θα δείξει τα ακριβή αίτια θανάτου. 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top