Πρώτη φορά: Ακούστε τη μάρτυρα που υποστηρίζει ότι «έκαψαν τον Μάριο»

«Τον πήγαν στο Άνω Διακοφτό»

Μερικές ημέρες μετά την αποκάλυψη ότι υπάρχει μάρτυρας-κλειδί που γνωρίζει ότι σκότωσαν και έκαψαν τον Μάριο Παπαγεωργίου, η εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» φέρνει για πρώτη φορά στο φως της δημοσιότητας το ηχητικό ντοκουμέντο με τη συγκεκριμένη γυναίκα.

Η εν λόγω μάρτυρας είχε επικοινωνήσει στο παρελθόν με την εκπομπή και τη δημοσιογράφο Ρούλα Κουσκουρή, στην οποία είχε αποκαλύψει όλα όσα γνώριζε και φέρεται να της είχε πει η σύζυγος του φερόμενου ως «εγκεφάλου» με την οποία ήταν στο ίδιο κελί.

Για τη μαρτυρία ενημερώθηκε η ασφάλεια, ενώ σχετικό έγγραφο παρουσιάστηκε και κατά τη διάρκεια του δικαστηρίου την περασμένη Τρίτη.

Δολοφονία Μάριου Παπαγεωργίου: Τον σκότωσαν και τον έκαψαν

Σήμερα η εκπομπή παρουσίασε αποσπάσματα από την τηλεφωνική συνομιλία με τη συγκεκριμένη μάρτυρα.

Όπως είπε ήταν στη φυλακή από το 2009 έως το 2014 και έμενε στην Α΄Πτέρυγα με την σύζυγο του φερόμενου ως «εγκεφάλου». 

«Δούλευε και έκανε μεροκάματα στην κουζίνα. Στην αρχή δε μιλούσε. Στην πορεία μου ανέφερε πώς πήγανε στα πλυντήρια της Αθήνας, μου είπε πώς καταστρώσανε το όλο σχέδιο 10-15 άτομα. Αυτή η γυναίκα έκατσε μαζί μου και μου είπε τα πάντα με λεπτομέρειες». 

Υποστηρίζει ότι της είχε αναφέρει πως είχαν χρησιμοποιηθεί μέχρι και περιπολικά και πως «το πτώμα έχει καεί στο Άνω Διακοφτό» σε μία τοποθεσία που γνωρίζουν πολύ καλά οι δράστες και μόνο εκείνοι μπορούν να υποδείξουν.

Όσο για τον λόγο που αποφάσισε να λύσει τη σιωπή της μετά από τόσα χρόνια;

«Είμαι δίπλα στην κυρία Βαρβάρα. Τη νιώθω. Έχει λιώσει σαν το κερί. Κάθε φορά που κλαίει είναι σαν να πεθαίνω κι εγώ μαζί της. Χίλια συγγνώμη που άργησα. Όταν υπάρχει πιτσιρίκι στη μέση φοβάσαι. Αλλά ξεπέρασα τον φόβο μου και μίλησα. Αυτή η γυναίκα πρέπει να δικαιωθεί» δήλωσε, εξηγώντας ότι στις φυλακές επικρατεί ο νόμος της σιωπής: «Άκου, σώπα, βλέπε και μη μιλάς».

Τα τρία λάθη των απαγωγέων του Μάριου

Την περασμένη Τρίτη κατά τη διάρκεια της δίκης η εισαγγελέας ήταν καταπέλτης κατά των κατηγορουμένων για τη δολοφονία του Μάριου Παπαγεωργίου, προτείνοντας να παραμείνουν ως έχουν οι ποινές που τους επιβλήθηκαν πρωτόδικα.

Παρ’ όλ’ αυτά, η εισαγγελέας στην αγόρευσή της τόνισε πως ο εγκέφαλος, μαζί με συνεργούς του, από τον συγγενικό του κύκλο, δολοφόνησαν τον Μάριο και εξαφάνισαν το πτώμα του. Χαρακτήρισε τον… «οικογενειακό φίλο» που σχεδίασε την απαγωγή πανέξυπνο, μεθοδικό, εγκληματική προσωπικότητα και παθολογικό ψεύτη. 

Αναφέρθηκε επίσης σε τρία λάθη, στα οποία υπέπεσαν οι απαγωγείς, που πρόδωσε την ταυτότητά τους. Το πρώτο λάθος ήταν ότι ο εγκέφαλος στο πρώτο τηλεφώνημα που έκανε στη μητέρα του Μάριου αναφέρθηκε στην βαθιά πίστη του νεαρού και στο τάμα που είχε κάνει, κάτι που γνώριζαν ελάχιστοι από τον στενό του κύκλο. Το δεύτερο λάθος ήταν ότι ζήτησαν ένα ακριβές ποσό, 600.000 ευρώ, ως λύτρα, καθώς η μητέρα του Μάριου είχε εκμυστηρευτεί στον εγκέφαλο ότι έχει στην άκρη 450.000 ευρώ, η αδελφή της έχει άλλες 120.000 και φύλαγε στο σπίτι ένα ακόμα ποσό της τάξης των 12.000 ευρώ.  

Τέλος, το τρίτο λάθος ήταν πως πίστευε ότι η κυρία Βαρβάρα Θεοδωράκη, η μητέρα του Μάριου, θα τα παρατούσε κάποια στιγμή και δε θα αναζητούσε το παιδί της, όμως έπεσε πάνω στη μάνα που είχε γίνει ατσάλι για να βρει το μονάκριβο γιο της. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top