Δολοφονία Γραικού: «Οι λάκκοι είχαν ανοιχτεί δύο ημέρες πριν»

«Δεν είχα προσχεδιάσει το έγκλημα» λέει ο κατηγορούμενος

Δείτε το video από την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα»

Στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης έφτασε λίγο πριν τις 10 το πρωί της Πέμπτης η Δέσποινα Γραικού με τα παιδιά της, συνοδευόμενη από τον συνήγορο υπεράσπισής της οικογένειας, Αλέξη Κούγια.

Η χήρα του δολοφονημένου επιχειρηματία Δημήτρη Γραικού, βρέθηκε στα δικαστήρια προκειμένου να συνεννοηθεί με την ανακρίτρια ποια μέρα η οικογένεια θα καταθέσει όλα όσα γνωρίζει για την υπόθεση.

Η χήρα του δολοφονημένου Δημήτρη Γραικού με τον Αλέξη Κούγια. Φωτογραφία: Μωυσιάδης Γιάννης/InTime

Η Δέσποινα Γραικού δεν έκρυψε πως έχει υποστεί οικονομική καταστροφή από την όλη υπόθεση, περνώντας 2,5 πολύ δύσκολα χρόνια μέχρι να ομολογήσει ο κατηγορούμενος και να αποκαλυφθεί τι είχε συμβεί με τον σύζυγό της.

Δολοφονία Γραικού: «Ίσως θάφτηκε ζωντανός»

«Λύγισε» o γιος του δολοφονημένου Γραικού- Προφυλακίστηκε ο κατηγορούμενος

H χήρα του δολοφονημένου επιχειρηματία που όλο αυτό το διάστημα ανέβαινε τον δικό της Γολγοθά. Φωτογραφία: Μωυσιάδης Γιάννης/InTime

Ο δικηγόρος της, Αλέξης Κούγιας, τόνισε ότι ακόμα δεν έχει ακούσει «ούτε μία συγγνώμη για το κακό που έχει υποστεί αυτή η οικογένεια».

Ρεπορτάζ του Κεντρικού Δελτίου Ειδήσεων του STAR

Επικαλούμενος στοιχεία, είπε πως δύο λάκκοι είχαν ανοιχτεί στη μάντρα του δράστη δύο μέρες πριν εξαφανιστεί ο επιχειρηματίας.

«Δεν το έχω διαπιστώσει ο ίδιος αλλά έχω πληροφορηθεί ότι ο δράστης είχε προετοιμάσει το έγκλημα αυτό γιατί από επιστημονικά ευρήματα, οι λάκκοι είχαν ανοιχτεί δύο ημέρες πριν, που σημαίνει ότι έχουμε να κάνουμε με ένα στυγερό έγκλημα που δεν έχει κανένα από τα χαρακτηριστικά του απροόπτου εγκλήματος».

Παράλληλα κράτησε μία επιφύλαξη για το «αν ο δράστης ήταν μόνος ή είχε και συνεργό», εξηγώντας πως «η ιατροδικαστική έκθεση αφήνει περιθώρια για τη συμμετοχή άλλου ατόμου. Αφήνει το περιθώριο το θύμα να ήταν ζωντανό όταν ετάφη».

Στη συνέχεια ο Αλέξης Κούγιας αναφέρθηκε και στις οικονομικές συναλλαγές που είχε το θύμα με τον φερόμενο ως δράστη, μιλώντας γηια ένα μεγάλο ποσό που όφειλε ο κατηγορούμενος στο θύμα.

«Οι συναλλαγές αυτές όπως καταλαβαίνετε γίνονταν και με μαύρα χρήματα πολλές φορές. Αυτή είναι μία αλήθεια που πήρε μαζί του το θύμα. Ο μόνος που γνώριζε πραγματικά» εξήγησε ο Αλέξης Κούγιας.

Η στιγμή που η αστυνομία βρίσκει το αυτοκίνητο του Γραικού - Δείτε το video

Ξέσπασε σε λυγμούς η σύζυγος Γραικού: «Υπονόησαν ότι τον σκότωσα»

«Δεν είχα προσχεδιάσει το έγκλημα»

Ο κατηγορούμενος αρνείται ότι είχε σχεδιάσει το έγκλημα. Σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον του οι λάκκοι ανοίγονται στην περιοχή καθημερινά από τους κτηνοτρόφους,  καθώς εκεί θάβονται απόβλητα.

«Δεν έχω καμία οικονομική εκκρεμότητα με την οικογένεια Γραικού» φέρεται να υποστηρίζει ο δράστης. Αντίθετη άποψη έχει η οικογένεια του  νεκρού επιχειρηματία.

Η συνάντηση της Δέσποινας Γραικού με τον κατηγορούμενο

«Δεν τον γνώριζα. Τον είδα μόνο μία φορά στα σφαγεία όταν έτυχε να πάω με έναν δημοσιογράφο της τηλεόρασης και τον πήραν τηλέφωνο, ήρθε εκεί και τον γνώρισα.Το μόνο που του είπα είναι ότι "ξέρω πως μας οφείλετε κάποια χρήματα από τα στοιχεία που είχε γραμμένα ο σύζυγος". Μου είπε "μην ανησυχείτε, δεν πρόκειται να σας αδικήσω, ό,τι σας χρωστάω θα το πάρετε"».

Τέλος τόνισε πως ο κατηγορούμενος «με είχε πάρει τηλέφωνο να μάθει πώς πάνε οι έρευνες για τον "φίλο" του τον Δημήτρη».

Το χρονικό της υπόθεσης 

Ο Δημήτρης Γραικός είχε εξαφανιστεί στις 3 Νοεμβρίου 2016. Τελευταία φορά τον είχαν δει στα σφαγεία της Χαλάστρας, όπου είχε συναντηθεί με τον άνθρωπο, ο οποίος φέρεται να είναι αυτός που τον δολοφόνησε. 

Μετά από δυόμισι χρόνια, με τη βοήθεια ειδικών ανιχνευτών μετάλλων και τη συνδρομή επιστημόνων του ΑΠΘ, οι Αρχές εντόπισαν θαμμένο στην κτηνοτροφική μονάδα του 46χρονου το αυτοκίνητο του επιχειρηματία.

Δολοφονία Γραικού: Θρήνος και οδύνη στην κηδεία του επιχειρηματία

Δολοφονία Γραικού: Ένταση στα δικαστήρια – Λιποθυμίες και φωνές

Η Δέσποινα Γραικού φτάνει στα δικαστήρια συνοδευόμενη από τον Αλέξη Κούγια. Φωτογραφία: Μωυσιάδης Γιάννης/InTime

Βλέποντας ότι η αλήθεια αρχίζει να έρχεται στο φως ο κατηγορούμενος ομολόγησε ότι σκότωσε τον 59χρονο και υπέδειξε το σημείο, όπου είχε θάψει το πτώμα του. 

Ο φερόμενος ως δράστης υποστήριξε ότι δεν είχε σκοπό να σκοτώσει τον Γραικό, ότι είχαν έναν καβγά για οικονομικές διαφορές και ότι έπεσε και τραυματίστηκε θανάσιμα. 

Εντύπωση πάντως έχει προκαλέσει στις Αρχές, αλλά και την οικογένεια του θύματος η κυνικότητα και η ψυχραιμία που επέδειξε όλα αυτά τα χρόνια, αρνούμενος ότι έχει οποιαδήποτε εμπλοκή στην εξαφάνιση του επιχειρηματία. Η οικογένεια του δολοφονημένου επιχειρηματία, υποστηρίζει μάλιστα πως όλο αυτό το διάστημα ο κατηγορούμενος επικοινωνούσε μαζί τους προκειμένου να τους ρωτήσει για την πορεία των ερευνών.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top