Η στιγμή που η αστυνομία βρίσκει το αυτοκίνητο του Γραικού - Δείτε το video

Πώς έφτασαν στα ίχνη του καθ΄ομολογίαν δολοφόνου του

Δείτε τα συγκλονιστικά πλάνα από τις έρευνες της ΕΛ.ΑΣ

Video από τις έρευνες για τον εντοπισμού του Δημήτρη Γραικού έδωσε στη δημοσιότητα η ελληνική αστυνομία. Οι Αρχές επιστράτευσαν drones, sonar αλλά και ειδικό εξοπλισμό για να δώσουν ένα τέλος στο μυστήριο της εξαφάνισης του 59χρονου επιχειρηματία.

Όπως θα δείτε και στις εικόνες, η Αστυνομία σε συνεργασία με τους επιστήμονες του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, χαρτογράφησαν την περιοχή με όλα τα σύγχρονα τεχνολογικά μέσα, καταφέρνοντας να εντοπίσουν τη σορό του Δημήτρη Γραικού.

Στο video της ΕΛ.ΑΣ καταγράφονται λεπτό προς λεπτό στιγμές από την έρευνα, η εκσκαφή στην επίμαχη βαλτώδη περιοχή που ο καθ' ομολογίαν δολοφόνος είχε φροντίσει να κάνει επιχωμάτωση και να ρίξει μεγάλες ποσότητες ακαθαρσιών από την κτηνοτροφική του μονάδα, ενώ καταγράφεται και η ώρα που με προσεκτική δουλειά οι αστυνομικοί και η ομάδα υποστήριξης φέρνουν στην επιφάνεια το αγροτικό αυτοκίνητο του θύματος. 

Το Σάββατο η κηδεία του 59χρονου επιχειρηματία

Μετά από τρία χρόνια ερευνών, αγωνίας αλλά και πολλών σεναρίων, η οικογένεια του Δημήτρη Γραικού θα του πει το «τελευταίο αντίο» στο χωριό του, τον Πεντάλοφο Θεσσαλονίκης.

Ο 46χρονος καθ΄ομολογίαν δολοφόνος του, ζήτησε και πήρε από την ανακρίτρια προθεσμία για να απολογηθεί την ερχόμενη Τετάρτη.

Ο κατηγορούμενος υποστηρίζει ότι ο θάνατος του θύματος ήρθε πάνω στον καβγά, ωστόσο, εντύπωση έχει προκαλέσει το γεγονός ότι έθαψε τον 59χρονο επιχειρηματία σε βάθος τριών μέτρων μαζί με το αυτοκίνητό του, για να εξαφανίσει τα ίχνη του. Η οικογένειά του τον αναζητούσε δύόμισι χρόνια και ο ίδιος αρνιόταν οποιαδήποτε ανάμειξη. 

Ξέσπασε σε λυγμούς η σύζυγος Γραικού: «Υπονόησαν ότι τον σκότωσα»

Όλα αυτά βέβαια μέχρι το βράδυ της Πέμπτης, όταν μετά από τα στοιχεία που του παρουσίασε η αστυνομία αναγκάστηκε να ομολογήσει. 

«Ναι εγώ το έκανα. Πηγαίνετέ με στο σημείο, να σας υποδείξω πού τον έθαψα», φέρεται να είπε στους αστυνομικούς. 

Δολοφονία Γραικού: «Έπεσε και σκοτώθηκε»

Ο κλοιός γύρω του είχε σφίξει αρκετά τον τελευταίο καιρό, όμως ο 46χρονος «λύγισε» όταν οι αστυνομικοί του τμήματος ανθρωποκτονιών, με τη συνδρομή ειδικής επιστημονικής ομάδα του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και ειδικού τεχνικού εξοπλισμού βρήκαν το αυτοκίνητο του θύματος, θαμμένο στην κτηνοτροφική μονάδα του κατηγορούμενου.

Βρέθηκε η σωρός του επιχειρηματία Γραικού - Ομολόγησε ο δολοφόνος

Η σορός του Δημήτρη Γραικού είχε ταφεί σε μικρή απόσταση από το σημείο που βρέθηκε το αγροτικό όχημα και σε αρκετό βάθος. 

Οι έρευνες των επιστημόνων του ΑΠΘ

Ειδική επιστημονική και ερευνητική ομάδα του ΑΠΘ με χρήση ειδικών ανιχνευτών μετάλλων εντόπισαν το αυτοκίνητο του αγνοούμενου επιχειρηματία. 

ΘΡΙΛΕΡ με την εξαφάνιση του Δημήτρη Γραικού: «Τον έθαψαν σε χωράφι και τον έσπειραν;»

Ο 46χρονος φέρεται να άνοιξε με σκαπτικό μηχάνημα μια μεγάλη λακούβα και να έριξε εκεί το αυτοκίνητο, το οποίο βρέθηκε σε θέση ανατροπής, κάτω από χώμα και κοπριά. 

Ανατροπή στο ΘΡΙΛΕΡ της εξαφάνισης του επιχειρηματία κτηνοτρόφου Δημήτρη Γραικού

Το προηγούμενο διάστημα, η ίδια ομάδα, υπό του διευθύνοντος του εργαστηρίου εφαρμοσμένης γεωφυσικής του τμήματος Γεωλογίας, εξερεύνησε το υπέδαφος στην επίμαχη περιοχή. 

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της αστυνομίας, από την πρώτη μέρα της εξαφάνισης του Γραικού δε σταμάτησαν οι έρευνες και ο κατηγορούμενος βρισκόταν στον κύκλο των βασικών υπόπτων, ενώ η κτηνοτροφική του μονάδα παρουσίαζε εξαρχής ενδιαφέρον. 

Επειδή, μάλιστα, οι έρευνες δεν έδειχναν κάτι συγκεκριμένο, ξεκίνησαν οι έρευνες στο υπέδαφος από τον Οκτώβριο του 2018. 

Τα κίνητρα της δολοφονίας φαίνεται ότι ήταν οικονομικές διαφορές που είχε ο κατηγορούμενος με το θύμα. Ο Δημήτρης Γραικός είχε πουλήσει κάποια ζώα που είχε στη μονάδα του και ο 46χρονος του χρωστούσε μεγάλο χρηματικό ποσό. 

Την ημέρα της εξαφάνισής του οι δύο άνδρες έφυγαν μαζί με κοινό προορισμό την κτηνοτροφική μονάδα του κατηγορούμενου στο Ανατολικό, οικισμό που βρίσκεται 25 χλμ. έξω από τη Θεσσαλονίκη. Εκεί είχαν έναν καβγά και όπως υποστηρίζει ο 46χρονος, ο Δημήτρης Γραικός έπεσε και τραυματίστηκε θανάσιμα. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top