«Ο Μάριος είναι ζωντανός στην Ολλανδία»

Επιμένει ο βασικός κατηγορούμενος στην υπόθεση του Μάριου Παπαγεωργίου

Ανένδοτος και αμετανόητος είναι ο βασικός κατηγορούμενος στην υπόθεση της εξαφάνισης του Μάριου Παπαγεωργίου, ο οποίος την Τετάρτη κατέθεσε ενώπιον του δικαστηρίου, επιμένοντας ότι ο Μάριος είναι ζωντανός. 

Ο άλλωστε στενός φίλος της οικογένειας Παπαγεωργίου, δεν κοίταξε ούτε στιγμή στα μάτια την κυρία Βαρβάρα, τη μητέρα του Μάριου, αντίθετα με κυνισμό και λόγο που δεν εμφάνιζε συνοχή πολλές φορές, επέμεινε ότι ο νεαρός είναι ζωντανός και φυσικά δεν εμπλέκεται ο ίδιος στη δολοφονία του. 

Αποζημίωση μαμούθ ζητά η μητέρα του Μάριου Παπαγεωργίου

Όπως είπε, ο Μάριος τον αποκαλούσε «πατέρα» και είχαν μια εξαιρετική σχέση, ενώ επέμεινε ότι δε θα του έκανε ποτέ κακό. 

Ξέσπασε σε λυγμούς η μάνα του Μάριου Παπαγεωργίου: «Δολοφόνε, αλήτη!»

Ο βασικός κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ξανά ότι ο Μάριος ήταν εκείνος που σκηνοθέτησε την απαγωγή του και πως πλέον ζει είτε στην Ολλανδία, είτε στην Αμερική, όπως του είχε πει. Πρόσθεσε ότι τα ξημερώματα της 10ης Αυγούστου 2012 του τηλεφώνησε ο Μάριο και συναντήθηκαν στο Τροκαντερό. Εκεί του είπε ότι η θεία του είχε 500.000 ευρώ και του ζήτησε να τηλεφωνήσει στη μητέρα του και να της ζητήσει 620.000 ευρώ ως λύτρα. Μάλιστα όπως είπε, ο ίδιος έκανε προσπάθειες μέσω γνωστών για να βρει το ποσό που υπολειπόταν και να το δώσει στον Μάριο για να φύγει. 

«Πιστευω ότι ο Μάριος ή χρωστούσε αυτά τα χρήματα ή είχε σχέση με ναρκωτικά. Είμαι σίγουρος ότι το 2012 έκανε χρήση ναρκωτικών», είπε ο κατηγορούμενος

 

Νέες διαστάσεις στην υπόθεση του Μάριου Παπαγεωργίου: Έκαψαν το πτώμα του!

Όσο για την κηλίδα αίματος που βρέθηκε στο αυτοκίνητο του νεαρού, είπε ότι ο Μάριος προσπάθησε να αλλάξει ένα λάστιχο και τραυματίστηκε στο χέρι με αποτέλεσμα να τρέξει αίμα. 

Κατέρρευσε στο δικαστήριο η μάνα του Μάριου Παπαγεωργίου: «Θέλω να μου βρείτε τα κοκαλάκια του παιδιού μου!»

Τόσο ο πρόεδρος, όσο και η εισαγγελέας της έδρας είπε στον κατηγορούμενο να πει επιτέλους την αλήθεια για όσα έχουν συμβεί, τονίζοντας ότι δε θέλουν να ακούσουν άλλα ψέματα. 

Δείτε το βίντεο του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star

Ο κατηγορούμενος δέχθηκε βροχή ερωτήσεων από την έδρα για τα "αλλεπάλληλα σενάριά του",  όπως τα χαρακτηρισε η εισαγγελέας σχετικά με την εξαφάνιση του 26χρονου.

Η εισαγγελική λειτουργός επεσήμανε τις αντιφάσεις του κατηγορουμένου στα όσα κατά καιρούς έχει υποστηρίξει, ενώ ο δικαστής σχολίασε σχετικά: «Η δύναμη του ψέματος είναι να επανέλθει η αλήθεια. Στις ερωτήσεις που σας κάνω ζητώ την αλήθεια, όχι "νέες" αλήθειες».

Μόλις ολοκληρώθηκε η απολογια του 73χρονου, ο οποίος πρωτόδικα έχει καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη, συγγενείς του Μάριου ξέσπασαν: «Είσαι δολοφόνος, βρυκόλακας. Πες, πού είναι ο Μάριος».

Τον 73χρονο υπέδειξε ως το δολοφόνο του 26χρονου ο άνδρας που κατηγορείται ότι έκανε τα εκβιαστικά τηλεφωνήματα στη μητέρα του Μάριου μετά την απαγωγή. Σε έντονο ύφος γύρισε προς το μέρος του και του φώναξε:

«Εσύ είσαι αυτός. Πέθανε το παιδί, από την πρώτη ημέρα, τον έχετε σκοτώσει. Δεν ντρέπεσαι λίγο; Γουρούνι. Θα με σκότωναν κι εμένα και θα με έριχναν σε χαντάκι».

Ο 60χρονος παραδέχθηκε ότι η μόνη του εμπλοκή στην υπόθεση ήταν τα πέντε τηλεφωνήματα που έκανε στη μητέρα του Μάριου, Βαρβάρα Θεοδωράκη, για να ζητήσει λύτρα. Έκανε λόγο για μία καλά οργανωμένη απαγωγή, δήλωσε μετανιωμένος και ζήτησε συγγνώμη από την οικογένεια του θύματος.

Τραγική φιγούρα η μητέρα του Μάριου, που όλα αυτά τα χρόνια εκλιπαρεί να της πουν πού είναι θαμμένο το παιδί της για να μπορέσει να το κλάψει. Προσερχόμενη στο δικαστήριο, είπε πως έχει εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη, αυτό που ζητά όμως είναι να μάθει επιτέλους μετά από τόσα χρόνια την αλήθεια. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top